Bulvár iphone 8

Dátum: 2017-07-12 | írta: Tocso

0

“Belső körben” is nagy a tanácstalanság az iPhone 8-cal kapcsolatban

iCentre

Egy belsős forrásra hivatkozva hozta le a Fast Company, hogy elég nagy a kavarás az iPhone 8-cal kapcsolatban.

Olvasva a cikket elég valószínűnek tartom a dolgot, ezért is írok róla nektek. Az az érzésem most az Apple-ről, hogy szeretett volna nagyot durrantani, aminek a részeivel el is készült, de nem sikerült összeilleszteni azokat. Na de lássuk a híreket!

Első körben a vezeték nélküli töltésről írnak, ami hardverileg kész, azonban szoftveresen nem sikerült még elkészíteni a vezérlést. Számomra érdekes ez a feltevés, mivel a vezeték nélküli töltés nem egy új keletű dolog, a konkurencia már évek óta alkalmazza. Tehát egy kiforrott technológiáról van szó, amit már csak az iOS-be kell építeni szoftveresen, amit csak-csak megoldanak az Apple mérnökei. Persze az is lehet, hogy más dolguk volt, ezért nem volt idejük befejezni a fejlesztést.
A hírek szerint azért nem marad ki ez a funkció, mivel hardveresen már támogatja majd az új iPhone, de ténylegesen csak egy későbbi szoftverfrissítéssel lehet majd elkezdeni a használatát. Úgy, ahogy történt az iPhone 7 esetében a Portré mód későbbi érkezésével.

A következő hírek az elülső kamerába kerülő 3D szenzorról szólnak. Ezt ugyancsak sikerült kifejleszteni, azonban szoftveresen még nem áll készen a használatra. Az Apple a Touch ID alternatívájaként akarja ezt az arcfelismerést bevezetni, ami meggyorsítja majd a készülék feloldását. A szenzor 3D-ben tapogatja le az emberi arcot, így nem lesz könnyű átverni, azonban a szoftveres részében még sok a hiba. Mivel egy biztonsági elemről van szó és erre mindig is nagy hangsúlyt fektetnek az almások, félmunkát nem adhatnak ki. Tehát ezen újítás számára is a későbbi szoftveres aktiválás lehet a megoldás.

És persze a listából nem maradhat ki a kijelzőbe építhető Touch ID. Ezzel elég nagy fába vágta a fejszéjét az Apple, de ha sikerül megoldani, akkor kétség kívül jár nekik a hatalmas taps. A hírek szerint közel járnak, de még mindig nem tökéletes az eljárás. A fejlesztések itt is folyamatosak, de alternatívaként biztos van egy másik terv, ha még sem sikerülne elkészülni a projekttel.

Szerintem mindhárom probléma valós lehet és az Apple legnagyobb ellensége most az idő. Már régebben is szóltak arról hírek, hogy késhet az új iPhone 8 bemutatója és talán az lenne a legjobb, ha így is maradna. Fejlesztés alatt álló terméket senki sem vesz szívesen. Arról nem is beszélve, hogy ilyen árkategóriában nem is illik ilyet csinálni.

Forrás: macrumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑