Hírek

Dátum: 2017-07-31 | írta: Zehy

0

A Google egyik volt alelnöke szerint az Android évekkel le van maradva az iPhone-hoz képest a fotózás terén

iCentre

Vic Gundotra a Google Senior Vice President of Social pozícióját töltötte be, de most keményen nekiment az Androidnak.

Egy Facebook hozzászólásában kifejtette személyes véleményét, mely szerint az Android a fotózás terén évek óta az iPhone mögött van. Azt is hozzátette, hogy az iPhone 7 Plus duplalencsés kamerája arra késztette őt, hogy DSLR fényképezőgépét is letegye miatt.

Ezután pár kedves szóval megemlítette a szerinte nagyon jól működő Portré módot és nagyszerű munkának nevezte az Apple újítását.

Ezután Gundotra kritizálta az Android fotózással kapcsolatos innováció lassú ütemét, melyért a széttagoltságot és a Google vertikális integrációjának hiányát okolja, így pedig összességben a cég mobil platformja szeinte “visszaesett” a mobilfotózás terén.

Végezetül egy kérdésre, melyben a Samsung Galaxy S8 kameráját az iPhone fölé emelték, ezt válaszolta:

“Az Android a probléma. Egy nyílt forráskódú operációs rendszer, mely elsőre ugyan jól hangzik, amíg bele nem mélyedünk a részletekbe.

A Samsung zavaros fotóbeállításai ennek az eredménye, hiszen hiába állnak elő a valamilyen innovatív hardverrel (pl. egy jobb kamera), meg kell győzniük a Google-t, hogy lehetővé tegyék a hozzájuk tartozó tartozó alkalmazásoknak a megfelelő API-n keresztül a hozzáférést.”

Ezzel szemben az Apple-nél ők vezérelnek mindent, beleértve az egész operációs rendszert, a fényképezőgépet és a saját A-szériás chipekbe épített képjelfeldolgozó processzort is.

“Az Apple nem rendelkezik a fenti megszorításokkal. Hardveres megújulás vagy akár innováció esetén csak egyszerűen frissítik a szoftvert a legfrissebb újításokkal (pl. Portré mód), és továbbítják azt.”

“Ha nagyszerű fényképezésre vágysz, válaszd az iPhone-t, ha nem zavar pár év lemaradás, vegyél Androidot” – zárja sorait Gundotra.

Forrás: iDownloadBlog

Címkék:Vissza a tetejére ↑