Magyar iOS fejlesztés

Dátum: 2017-08-01 | írta: Zehy

0

Ingyenes, független, magyar játékok az App Store-ban – Bemutatkozik Romhányi József


iCentre

Sok levelet kapunk, de a mostani cikk megszületéséhez egy elég rendhagyó emailen át vezetett az út. Többször is megesett már, hogy pályakezdő fiatalok mutatják be első játékukat nálunk, de most egy kicsit másról van szó.

A levél első sorától máris elérzékenyültem, így nem is húznám tovább az időt, olvassátok sok szeretettel Romhányi József bemutatkozását!

“Tisztelt szerkesztőség!

Romhányi József vagyok, nyugdíjas szoftver fejlesztő. Nyugdíjba vonulásom után megtanultam Swift nyelven programozni (felhasználva több mint 40 év programozói munka tapasztalatát) – számomra a swift a legjobb nyelv a sok közül, amelyeken valaha is programoztam.

2 év kemény munkával elkészült életem első iOS játékprogramja, a Flying Flowercards. Június 24-én töltöttem fel az App Store-ba. Azóta több mint 700-an töltötték le, az első gyermekbetegségeken már túljutott. A játék iPhone-ra és iPad-re készült, angol, német, magyar és orosz nyelven tud.

Ez egy kártyajáték, ahol a pasziánszokhoz hasonlóan a kártyák összegyűjtése és a gyűjtőkben való elhelyezése a cél. A játék különlegessége abban áll, hogy a kártyák összekapcsolása a billiárdhoz hasonlóan történik. A mozgatni kívánt kártyát megérintve az ujjamat a kívánt irányba húzom. A megérintett kártyától egy vonal indul el, amig egy kártyának nem ütközik. Ha egy kártya elérése előtt falnak ütközik, akkor visszaverődik és megy tovább. Maximum 5 visszatükröződés lehetséges. A vonal színe a végül elért kártyától függ: ha az egyesíthető a kiinduló kártyával, akkor zöld (zöld utat kap!), egyébként piros. Az ujjamat felemelve a kártya elindul a kijelölt irányba és egyesül a célkártyával (zöld vonal esetén) vagy visszaverődik eredeti pozíciójába.
A játékmező mérete az aktuális szinttől függ, 3 x 3 – tól (1. Szint) 10 x 10 -ig (26. Szint). A játék 1, 2, 3 vagy 4 pakli kártyával játszható. Szintenként 9999 különböző játék lehetséges. Minden lejátszott játék után a következő szinttel folytatja, az utolsó szint elérése után a paklik számát megnövelve kezdi előről az 1. szinten.

Ha ugyanabban Wifi vagy Bluetooth hálózatban több játékos tartózkodik, akkor 2 játékos versenyt is játszhat egymással – mindkét készüléken ugyanaz a szint, kártyacsomag-szám és játék indul. Az győz, akinek magasabb a pontszáma.”

A játék ingyenesen tölthető az App Store-ból:

Flying FlowerCards

Flying FlowerCards

Fejlesztő: Jozsef Romhanyi

Ár: Ingyenes
Méret: 29.79 MB

Az alkalmazás iPhone és iPad készülékeken is egyaránt használható.

A játék részletes leírása a http://jogaxplay.hu/portl/hu oldalon található.

Riszpekt Józsi bácsi!

Címkék:Vissza a tetejére ↑