Hírek

Dátum: 2017-08-02 | írta: Tocso

0

$Csing-Csing$ – ismét nőttek az eladások a harmadik negyedévben

iCentre

Tegnap este az Apple nyilvánosságra hozta a harmadik negyedéves eladási számaikat, amik mondhatni korrekt eredményt hoznak.

Az Apple 45,4 milliárd dolláros pénzforgalmat bonyolított le, amiből 8,7 milliárd dollár volt a haszon. Ezzel 10% feletti nyereség növekedést értek el, ami igazán szép eredménynek tekinthető.

iPhone-ból ez idő alatt 41 millió darab került eladásra, ami épp hogy 1%-os növekedés a tavalyi eladásokhoz képest. Ez a következő generációs iPhone-ra való várakozás miatt van így.

A megjelenés előtti fél évben már meglátszanak a várakozások, hisz minek vegyek most új iPhone-t, mikor hamarosan ugyan ennyiért egy jobbat kapok.

A Macekkel is szerencséje volt a cégnek, mivel abból is sikerült 2%-os növekedést hozni, ami jó hír. Így összesen 4,29 millió Mac talált gazdára, ami pozitívum azon a piacon.

A negyedév meglepetés terméke az iPad volt, mivel ebből közel 15%-kal többet adtak el mint tavaly. Az idén elért 11,42 milliós eladás jórészt az új iPad Pro eszköznek köszönhető, aminek tudása mellett az ára is versenyképes.

Az Apple Watch-csal kapcsolatban is érkezett információ, miszerint 50%-kal nőttek az eladásai, azonban számokat nem közölt a cég. Így csak gyanítani tudjuk, hogy a második szériás Watch lett ilyen népszerű, ami jogos is, hisz egy kiváló eszköz.

Ez a negyedév rendkívül jól sikerült a cégnek, reméljük a következőkben is ilyen pozitív mérleget kapunk nem csak számok, hanem termékek tekintetében is.

Forrás: MacRumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑