Hírek

Dátum: 2017-08-08 | írta: Tocso

0

Az Apple forradalmasítja az arcfelismerést, jöhet a Face ID

iCentre

Az Apple HomePodjának szoftverében sok iPhone 8-ra való utalást találtak, melyből sok újdonságot megtudhatunk.

Egyik ilyen a csak Face ID-ként leírt újdonság, ami egy új, arcfelismerésen alapuló biztonsági elem. Ez nem is lenne nagy újdonság, azonban a felismerés érdessége, hogy nem is kell szembe nézni a telefonnal, mivel az fektetett módban is működik.

Még a Bloomberg nevű portál írt nemrég arról eljárásról, melynek nyomát most a HomePodban is megtalálták. A Face ID lényege, hogy nem csak szemből, hanem akár asztalra lerakva is felismeri tulajdonosát. Bár a technológiát nem sikerült kideríteni, a hozzáértők egy infravörös szenzorra gondolnak, ami képes több szögben is felismerni a tulajt.

Ez tehát azt jelenti, hogy akár a készülék felé hajolva is feloldhatjuk a telefont, nem kell felemelni és szembenézni vele. Ez a felismerés a hírek szerint alig pár század milliszekundum alatt fog megtörténni, tehát gyorsabb lesz, mint a Touch ID.

A funkció egyik fontos eleme, hogy az is beállítható, hogy ha egy idegen néz rá készülékre, akkor az iPhone azonnal lezárja magát –  ezzel szűrve ki az illetéktelen hozzáférést egy hátrahagyott telefonnál.

Ha a hírek igazak és tényleg olyan jól működik a Face ID, ahogy leírják, egy igazán hasznos funkció lesz a következő iPhone-ban akár hétköznapi, akár biztonsági szempontból is nézzük.

Forrás: 9to5mac

Címkék:Vissza a tetejére ↑