Hírek

Dátum: 2017-08-09 | írta: Tocso

1

Szüneteltethető videofelvétellel aláz az iOS 11

iCentre

Nem hittem volna, hogy ennek 2017 közepén hírértéke lesz, de örülni kell minden új dolognak. 😀

A cikk írásakor eszembe jutott az iPhone 3G-m, ami gyárilag nem, csak külső alkalmazás által tudott videót felvenni. Akkor sem igazán értettem a dolgot, hisz az iPhone 3gs-ben ott volt a kapcsoló és lehetett videózni a gyári appban, míg az előző generációnál maradt a szívás. Akkor azt letudtam annyival, hogy “Apple”. Ezt csak azért meséltem el nektek, mert most is hasonló érzés fogott el.

Ugyanis az iOS 11 bétájának kódjában találtak arra utaló jelet, miszerint az új szoftver támogatni fogja a videofelvételek szüneteltetését. Ez 2017-ben azt gondolnánk nem hírértékű, hisz a 10 évvel ezelőtti Nokia 3650-em is gyárilag tartalmazta ezt a funkciót, de mégis az. Sok gyártó gyári Kamera alkalmazásában ott a pillanat állj gomb, amit biztos nem használnak sokszor, de amikor igen, akkor örülnek, hogy ott van.

Az Apple-nél most kaptak észbe a fejlesztők, hogy talán ezt a funkciót is bele kellene rakni az iOS-be, hogy segítsége a felhasználókat a mindennapok során. Sokszor ugyan is ezzel a gombbal megúszható két videó összevágása, elég lenne csak szüneteltetni, majd folytatni a felvételt.

Azonban a csavar csak most jön.

Az iOS 11 kódjából nem derül ki egyértelműen, hogy ez egy mindenki által elérhető funkció lesz vagy csak néhány eszköz számára jelenik meg. Nem kizárt az sem, hogy ez a funkció csak a legújabb generációs iPhone számára lesz elérhető. Ami elég vicces lenne, hisz nem egy hardverspecifikus funkció, de hát ez nagyon az Apple-re vallana.

Személy szerint örülnék, ha minden eszköz számára elérhetővé válna, mert ha nem is mindennap használatos, de mindenképp hasznos funkcióról beszélünk.

Forrás: cultofmac

Címkék: • Imi

  Hát, hàt na. Ez megint egy jó dolog, deeeee ahogy a cikkben is le van írva:
  1. Minimum 10 éves feature.
  2. Szerintem is csak a “kiváltságos” készülékeken lesz elérhető, annak ellenére, hogy semmi.. (Live Photos elérhető minden készüléken jailbreak-el.)

  Tanácsot kérnék:

  Jelenleg egy i6-om van, de szabadulnék már tőle. iOS 8-9 alatt nagyon jól működött. Gyors volt, mint a villám, de iOS 10 óta hanyatlásnak indult. Lassabb, néha beakad, 20% alatt lo. módban haldoklik és 5%-nál kikapcsol. (Zsír új az akku. A gyári 30% “elhalt” és a hideget sem bírta.) Szóval 6S vagy várjak a 7-re. Ja igen még egy dolog.
  CSAK is használtan. Még 1x 220-at telefonért soha. Elég szopóroller volt az, hogy 12 giga, behalt a mikrofon, rezgőmotor, gyárilag kaksi akku. ami nem bírja a hideget. Ezek ugye mind cserélve lettek. Szóval jövő álló telefont szeretnék. A 6S ugye geekbench szerint a 6 duplája teljesítmény ügyileg és ha nem volt még “felnyitva” akkor kibírja a vízbeesést.

  Sziasztok

Vissza a tetejére ↑