Hírek apple

Dátum: 2017-08-12 | írta: Tocso

0

Az Apple vészhelyzetekhez való hozzáállásán lehet még javítani

iCentre

Sok problémával küzd az Apple több területen is, s most az Európai Segélyhívó Szövetséggel gyűlt meg a baja.

A helyzet nem annyira vészes, de a szövetség végül a nyilvánossághoz fordult, hogy kis nyomást helyezzen a cupertinóiakra. Szerintük ugyanis integrálniuk kellene az iOS-be a Advanced Mobile Location (AML) funkciót, mely segítené a vészhelyzetekre vonatkozó információáramlást.

A rendszer lényege, hogy vészhelyzetben a központi segélyhívók pontosan megkapják a vészhelyzet koordinátáit, így nem kell a pontatlan háromszögelésre hagyatkozni. A szövetség azzal érvel, hogy a Google egy éve már integrálta a rendszert és segítségével már több vészhelyzet esetében gyorsabban tudtak reagálni.

Bár elismerik az Apple ötleteit, mellyel a vészhelyzeteket akarja kezelni, szerintük az ő megoldásuk jobb. Az Apple Watch S.O.S. funkciójával az a problémájuk, hogy nagyon telefon függő, így veszély esetén nem 100%-osan megbízható. A másik lehetőségbe azonban már nehezebb volt belekötniük. Ugyanis az Apple is kínál vészhelyzeti funkciót, ami egész jól kigondolt. A beállításokban először konfigurálni kell, hogy kit értesítsen, majd innentől él az életmentő rendszer. Csupán 5x kell egymás után megnyomni a Power gombot, majd automatikusan értesíti a beállítottakat a vészhelyzetről GPS adatokat együtt.

Ennek ellenére a szövetség szeretné ha saját szabványos megoldásuk is belekerülne a rendszerbe, de az Apple-t ismerve nem túl valószínű. Nem szeretnek nem saját fejlesztésű technológiákat beleépíteni a rendszerbe, mert nem tudják visszakövetni a működését, így biztonsági kockázatot is jelent.

Véleményem szerint az almás megoldás is megfelelő, hisz alapjában véve jó megoldás vészhelyzetek esetére. Persze a legjobb lenne a két rendszer együttműködése, de hát tudjuk, hogy az Apple szereti a saját útját járni.

Forrás: iclarified

Címkék:Vissza a tetejére ↑