Tippek és Trükkök

Dátum: 2013-01-30 | írta: Király Lajos

19

Apple ID regisztráció

Új iPhone / iPod touch / iPad vásárlása esetén az első lépések egyike kell, hogy legyen az Apple ID regisztráció (amennyiben még nem rendelkezünk ilyennel). A tapasztalatok és a Magyar iPhone Közösség facebook oldalán megjelenő kérdések alapján ez a lépés sokaknak gondot okoz, ezért most egy szájbarágós leírással igyekszünk segíteni a problémán.

Az Apple ID regisztráció magán az iPhone-on vagy a számítógépünkre telepített iTunes szoftver segítségével is elvégezhető. Gyakori probléma, hogy a felhasználók nem rendelkeznek bankkártyával, vagy egyszerűen csak nem kívánnak fizetős app-okat vásárolni, a rendszer viszont legtöbbször kötelező jelleggel kéri ezen adatok megadását. A regisztrációt ezért egy olyan módszerrel fogjuk bemutatni, amivel ez a lépés kikerülhető.

Lehetőségünk van magyar, illetve amerikai store-ba is regisztrálni. Mivel a bankkártyák többsége csak országon belül használható, ezért fizetős letöltésre mindenképp az előbbit érdemes választani, viszont az amerikai store-ba azért érdemes regisztrálni, mert sok olyan alkalmazás van, amit a magyar store-ban nem találunk meg, de az amerikaiban igen.

Az accountok között bármikor váltogathatunk, így érdemes egy magyar és egy amerikai accountot is külön létrehozni és szükség esetén az utóbbit elővenni. Egyszerre több accountról is telepíthetünk app-okat a telefonra.

A regisztráció lépései

 • Győződjünk meg róla, hogy aktiválva van a mobil adatforgalom a telefonunkon, vagy húzódjunk be egy WiFi-s helyiségbe. Igazi életművészek a Starbucks, vagy a Costa Coffee valamelyik kávézóját is választhatják. 🙂
 • Indítsuk el az App Store appot (szűz iOS-képernyőn a 3. sor 4. ikon). Az alsó menüben válasszuk a „Top 25”-öt, azon belül pedig a „Top Free” app-ok listáját. Koppintsunk rá ebből a listából BÁRMELYIK appra.

appleid_img1

 • Az app neve mellett jobb oldalon látható egy kék „FREE” gomb, ami zöld „INSTALL” gombra változik, ha rábökünk egyszer. Bökjünk rá még egyszer. A felugró menüben válasszuk az „Új Apple ID létrehozása” lehetőséget („Create new Apple ID”).
 • Válasszuk ki az országunkat, majd olvassuk el (vagy elegánsan görgessük át) és fogadjuk el („Agree”) a felhasználási feltételeket. Adjuk meg a kért adatokat (e-mail cím, jelszó, biztonsági kérdés, stb.), majd lépjünk tovább.

appleid_img2

 • Ezen a ponton következik a bankkártya adatainak megadása, válasszunk kibocsájtót és töltsük ki a kért adatokat. Fontos: Amennyiben nincs bankkártyánk, vagy nem kívánjuk megadni az adatait, a kártyatípusnál válasszuk a „None” opciót!
 • Ezután nevünket és lakcímünket kéri a rendszer. Amennyiben a magyar store-ba, vagy annak az országnak a store-jába regisztráltunk, ahol éppen lakunk, értelemszerűen töltsük ki a kért adatokat.
 • Amennyiben azonban az amerikai store-ba regisztrálunk, keressük ki egy amerikai szálloda, kávézó, vagy iroda címét az internetről és adjuk meg nyugodtan azt. A legmenőbbek ilyenkor az Apple Inc címét adják meg, állítólag több ezer fake account van erre a címre beregisztrálva:
  1 Infinite Loop, Cupertino (CA),95014
  Phone: 408 996 1010
 • A fenti adatok megadása után lépjünk tovább. A korábban megadott e-mail címre küld a rendszer most egy levelet, várjuk ezt türelemmel.

appleid_img3

 • Amint a levél megérkezett, koppintsunk a benne található „Verify Now” linkre, majd a felugró Safari ablakban adjuk meg újra a belépési azonosítónkat és bökjünk a „Verify Address” gombra. Ha mindent jól csináltunk,  így „Thank you for verifying…” kezdetű szöveget látunk, ami azt jelenti, hogy sikeresen végeztünk a regisztrációval. 🙂

appleid_img5

 • Már csak az app-ok töltögetése van hátra, ehhez lépjünk vissza a store-ba, és keressük ki ismét azt az alkalmazást, amit korábban már kiválasztottunk, majd bökjünk az „INSTALL” gombra. A felugró menüben ezúttal a „Meglévő Apple ID használata” („Use existing Apple ID”) lehetőséget válasszuk, majd írjuk be ismét az e-mail címet / jelszót. Az „OK” gombra bökve már indul is az első app telepítése.

Amennyiben több Apple ID-t is használunk, az App Store főoldalán („Featured”) alul az emailcímünkre kattintva tudunk kilépni és váltani egy másikra.

A belépési adatokat ezután a számítógépünkön, az iTunes-ban is meg kell adni, ha szeretnénk szinkronizálni az app-okat a telefonnal. Jó tudni, hogy egy accounthoz maximum 5, azaz öt számítógépet rendelhetünk hozzá, azaz ennyi helyre tudjuk szinkronizálni app-jainkat és az iTunes-on keresztül vásárolt zenéinket.

Több ID regisztrálása egy email címmel:

Több ID-t egy emailcímmel úgy lehet regisztrálni, hogy amennyiben pl. Gmailt használunk, akkor az emailcímben szabadon elhagyhatjuk vagy beszúrhatjuk a/egy pontot, és a Gmail ezt ugyanannak az emailcímnek tekinti, miközben az App Store viszont nem (ellenben a Facebook-kal). Tehát pl. a kovacsjozsef kukac gmail.com és a kovacs.jozsef kukac gmail.com két különböző regisztrációnak minősül App Store-ban, ám egyazon postafiókkal megoldható, bármelyik címre érkező leveleket megkapunk. Legalább is nálam még így volt… (kösz Varga Endre)

Ennyire egyszerű az egész, bátran küldjétek tovább ezt a leírást újdonsült iPhone-tulajdonos ismerőseiteknek is! 🙂

 • UPDATE: A cikknek, illetve a nem magyar Apple ID elkészítésének lépéseit megírtuk az új iOS-dizájnra is. [link

Disclaimer:
Példánkban nem valós adatokat adtunk meg, a demonstrációs céllal létrehozott accountot a cikk megírása után töröltük. A megadott cím az Apple magyarországi disztribútorának, az Apcom-nak a nyilvánosan elérhető címe. Munkák István néven élő magyar állampolgár tudomásunk szerint nem létezik.

Címkék:19 Responses to Apple ID regisztráció

 1. Pingback: Az iTunes Radio használata - Magyar iPhone Közösség

 2. Kristóf Szabó says:

  Ez a postafiókos dolog kétlem, hogy működne, lévén nekem van olyan email címem ami csak egy .-ban különbözik, ergó a gmail is külön domainként kezeli, nem tudom, hogy sikerült egy címen fogadni őket

 3. Jerik says:

  de hogy lehet ios 8.1-en azt meg csinálni hogy a bankártya none legyen??

 4. Jerik says:

  de hogy lehet ios 8.1-en azt meg csinálni hogy a bankártya none legyen??

 5. Laci says:

  hogy lehet telefonon itunesban email címet váltani??? köszönöm

 6. Spark says:

  Nekem i4s-en nincs None opció bankkártyánál.. Mit tudok csinálni?

  • Admin  says:

   Végigcsinálod azt szóról-szóra, ami a cikkben van.

   • Bíró Tamás says:

    Előszőr én is úgy csináltam hogy durr bele. Nem ment.
    Mondom, jó akkor beérek a melóba és megnézem mi van ilyenkor.
    Be is jött rögtön a dolog.

    Fontos lépés, hogy ingyenes applikációt kell letölteni. és utána ugrik fel ez a verzió.

    Köszönöm az írást.

 7. Demetersandor says:

  Hmm

 8. roland says:

  nem ertem

 9. roland says:

  apple id fiokot syeretnek nyitni de nem tudok

 10. Beni says:

  Egy iCloud
  Letrehozni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  Pou Pou
  Paul Salameh
  HUF699.00

  Hitman Sniper Hitman Sniper
  SQUARE ENIX
  HUF99.00

  Case Opener Ultimate - Offline Case Opener Ultimate - Offline
  Alex Shibkov
  HUF199.00

  Real Drift Car Racing Real Drift Car Racing
  Real Games SRLS
  HUF199.00

  Lapse: A Forgotten Future Lapse: A Forgotten Future
  Stefano Cornago
  HUF99.00

  Trail Boss BMX Trail Boss BMX
  Yeah Us!
  HUF1,090.00

 • AppleHírek

 • TechNap