Tippek és Trükkök

Dátum: 2013-01-30 | írta: Király Lajos

0

iPhone csengőhang készítése

A közösség falán az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés, hogy hogyan tudunk egyedi iPhone csengőhangot beállítani. Igen, tudjuk, hogy jailbreak-kel minden könnyedén megoldható, azonban maradunk a „tiszta” vonalnál: íme egy gyors módszer NEM jailbreak-elt iPhone-okra.

Sajnos egy iPhone csengőhang hossza maximum 30 mp lehet, ekkora részletet kell kiválasztanunk tehát kedvenc zeneszámunkból. A vágással és a konvertálással nem kell szenvednünk, erre egy remek online alkalmazást fogunk használni, az Audiko-t.

A demonstrációhoz Windows 7 operációs rendszert használunk az erős Windows-os többség miatt, de a módszerek természetesen tökéletesen működnek OS X alatt is.

csengo_h_2

Első lépésként nyissuk meg kedvenc böngészőnket, és írjuk be a www.audiko.net címet. Amint betöltődött az oldal, a kék „Upload” gombra kattintva válasszuk ki a kiszemelt mp3 fájlt és várjuk meg, míg feltöltődik!

Mi most a Gorillaz: Feel Good, Inc. című számát fogjuk iPhone csengőhangnak beállítani. Ha emlékeztek, ez volt az egyik első iPod reklám zenéje. Pihenésképp és félúton a sikerhez érdemes erre is vetni egy pillantást, éljen a nosztalgia: 

 

Tegyük fel, hogy mi a reklámban szereplő részt szeretnénk csengőhangnak, ez nagyjából 2:30-nál kezdődik a teljes verzióban. A feltöltés után máris elindul a zene és megjelenik a képernyőn hanghullám, ebben kell a csúszkával kiválasztanunk a kívánt kezdő és végpontot. A kijelölés méretét tetszőlegesen változtathatjuk a 30 mp határain belül, így akár 1 mp-es csengőhangot is készíthetünk, ennek azonban nem látjuk sok értelmét. A végpontoknál célszerű a fel- és lekeverést kiválasztani, ha nem szeretnénk, hogy a hirtelen felüvöltő csengőhangunk minden alkalommal a frászt hozza ránk.

csengo_h_3

A kijelölés után ellenőrizhetjük, hogy ügyesek voltunk-e és valóban a kívánt részhez pozícionáltuk a kijelölést. Amennyiben igen, megnyomjuk a szép kék „Create ringtone!” gombot és örülünk, mert már nagyon közel járunk a sikerhez. Ezen a ponton érdemes elővennünk a telefonunkat a kábellel együtt, majd csatlakoztatni és elindítani az iTunes-t.

Pár másodpercen belül már készen is van az iPhone csengőhang. Amennyiben nem volt megfelelő minőségű a feltöltött mp3 fájl ID3 tagje (az előadót, számcímet, borítót, stb. tartalmazó adatsor), ezen a ponton korrigálhatjuk az adatokat, hogy az Audiko online adatbázisába automatikusan bekerülő csengőhangot mások is könnyedén megtalálhassák.

csengo_h_4

Fontos, hogy baloldalt az iPhone ikonja legyen kiválasztva, így a nekünk megfelelő formátumot kapjuk (lásd a képet). A kék gombbal még egyszer meghallgathatjuk, a „Download” linkre kattintva pedig le is tölthetjük a kész csengőhangot. A letöltési linket kimásolva másokkal is megoszthatjuk az alkotásunkat, ezt a metódust jegyezzük meg, mert a későbbiekben szükségünk lesz rá.

Töltsük le és indítsuk el a fájlt. Ha jól csináltuk, elindul az iTunes és megjelenik a Library-ben. 90%-os siker. 🙂

csengo_h_5

Innentől kétesélyes a dolog: ha úgy van beállítva az iTunes, hogy automatikusan szinkronizálja a csengőhangokat a telefonnal, akkor nyomunk egy Syncet. Ha az automatikus szinkron ki van kapcsolva, akkor manuálisan kell „áthúznunk” a csengőhangunkat a Library-ból az iPhone-ra.

Ezt a beállítást egyébként a telefon adatainál lévő menüsor „Ringtones” elemére kattintva érhetjük el és módosíthatjuk kedvünkre.

csengo_h_6

Ezek után már csak a telefonon kell beállítanunk frissen létrehozott csengőhangunkat és örülhetünk minden bejövő hívásnak. 🙂

A dolog lényegi részével készen is vagyunk, de nem lenne ebben semmi közösségi élmény, ha megállnánk ennél a pontnál. Görgessünk feljebb oda, ahol a csengőhangunk linkjét látjuk és másoljuk ki szépen a vágólapra. A kérésünk ugyanis az, hogy mindenki, aki kipróbálta a módszert, tegye közkinccsé saját készítésű csengőhangját egy komment formájában ehhez a jegyzethez. Írjatok előadót és számcímet (esetleg stílust) is, nem mindenki szereti a zsákbamacskákat! 😀

Ennyi volt az első iOS trükk, reméljük, hasznát veszitek majd.

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Earn to Die 2 Earn to Die 2
  Not Doppler
  HUF99.00

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  HUF2,490.00

  Thronebreaker Thronebreaker
  CD PROJEKT S.A.
  HUF3,490.00

  Stardew Valley Stardew Valley
  Chucklefish Limited
  HUF2,990.00

  Case Opener Ultimate - Offline Case Opener Ultimate - Offline
  Alex Shibkov
  HUF199.00

  Pou Pou
  Paul Salameh
  HUF699.00

  True Skate True Skate
  True Axis
  HUF699.00

 • AppleHírek

 • TechNap