Hírek

Dátum: 2013-02-05 | írta: Katona Krisztián

0

Új webcímet kapnak az iPhone-os alkalmazások

A Super Bowl egyik reklámjában szúrták ki a szemfülesek, hogy az Apple elkezdte használni az új, könnyebben megjegyezhető webcímeket.

Az iOS egyik versenyhátránya az Android rendszerrel szemben, hogy hivatalos alkalmazásboltja nem rendelkezik épkézláb webes felülettel. Olyannyira, hogy az iTunes Store-ra bepakolt appadatlapok címe sem az igazi, legalábbis felhasználóbarátnak semmiképpen nem nevezhetjük az itunes.apple.com/us/app/hvg/id391946486?mt=8 felépítésű címeket.

Az Apple azonban végre elkezdi használni az appstore.com domaint, ami még 2008-ban, a Marc Benioff SalesForce-vezérigazgató ajándékozott Steve Jobs-nak. A hétvégi Super Bowl egyik, Star Trek filmet hirdető reklámjának végén bukkant fel az első példa, a film alkalmazását már az appstore.com/startrekapp címen hirdették (nálunk sajnos nem elérhető) – szúrta ki a CNET.

Az Apple január 31-én frissített fejlesztői dokumentációja szerint mostantól minden App Store-ban és Mac App Store-ban lévő alkalmazás kap ilyen domaint, amikor az Apple beengedi az alkalmazásboltba, illetve a fejlesztők külön cégneves elérhetőséget is kérhetnek (pl. appstore.com/gameloft).

cnet.com

Az új URL-rendszernek két haszna is van: egyrészt felhasználóként könnyebb lesz megjegyezni egy URL-t (ez a kisebb előny, hiszen eddig is rá tudtunk keresni az alkalmazás nevére az App Store-ban), másrészt – éppen ezért – a cégek is előszeretettel használhatják majd az ilyen címeket, így könnyebb lesz akár marketingeszközként is bevetni egy-egy alkalmazást.

| Forrás: HVG.HU |Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Alien: Blackout Alien: Blackout
  D3PA
  199 Ft

  Minecraft Minecraft
  Mojang
  2 490 Ft

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  199 Ft

  Rusty Lake Hotel Rusty Lake Hotel
  Rusty Lake
  699 Ft

  Pascal\'s Wager Pascal\'s Wager
  Giant Network
  1 490 Ft

  Hitman Sniper Hitman Sniper
  SQUARE ENIX
  99 Ft

  Gorogoa Gorogoa
  Annapurna Interactive
  1 790 Ft

  Carp Fishing Simulator Carp Fishing Simulator
  Dangerous Derk Interactive
  1 090 Ft

 • AppleHírek

 • TechNap