Dátum: 2013-02-09 | írta: Katona Krisztián

Próbáld ki a BlackBerry 10-et iPhone készülékeden

Egy, a kiterjesztett valóságon alapuló alkalmazásnak köszönhetően „frissíthetjük” iOS-ünket a BlackBerry új operációs rendszerére – no persze csak virtuálisan.

Talán sosem beszéltek annyit a BalckBerryről, mint az elmúlt hetekben: a kanadai cég új névvel, új modellekkel, új operációs rendszerrel próbál az eddigieknél nagyobb teret nyerni magának az okostelefonok piacán.

A BlackBerry, hogy szélesebb körben is megismertesse operációs rendszerét, és kedvet is teremtsen rá, egy érdekes projektet indított a Blipparral, azzal a céggel, amelynek hasonló nevű AR (Augmented Reality = kiterjesztett valóság) alkalmazása van.
A közös munka keretében megszületett egy olyan weboldal, amellyel bárki kipróbálhatja, milyen is lenne, ha a telefonján a BlackBerry 10 futna.

Mindehhez persze szükség lesz az ingyenes Blippar alkalmazásra, amelyik iOS-re és Androidra egyaránt elérhető.
Tehát töltsük ezt le a telefonunkra, majd a számítógépünkön lépjünk fel a bbtakeover.me oldalra, ahol az alábbi üdvözlőkép fogad.

image-1.aspx

Indítsuk el telefonunkon az említett alkalmazást, majd fordítsuk a telefon kameráját a weboldalon lévő kép felé.
Most néhány másodpercnyi türelemre van szükség, hogy készülékünk, pontosabban az app érzékelje a kiterjesztett valóságot
(ez idő alatt varázslatos zene megy, amelyet fantasztikus képi hatások kísérnek), és egyszerre csak a telefonunkon megjelenik a BlackBerry 10.

image-2.aspx

Valójában persze nem történt semmiféle változás, frissítés operációs rendszerünkben, csupán arról van szó, hogy az AR hatására megnyílik telefonunkon egy böngészőablak, és mi részesei lehetünk a BB10 interaktív demójának, és persze próbálgathatjuk is, hogyan működne az új operációs rendszer. | Forrás: hvg.hu |

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap