Hírek

Dátum: 2013-02-21 | írta: Katona Krisztián

0

Az iPhone 5 a legkelendőbb okostelefon

A Strategy Analytics piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy 2012 utolsó negyedévében egyértelműen az Apple iPhone 5 volt a világ legnépszerűbb okostelefonja.
A jelzett időszakban ugyanis globálisan mintegy 27,4 millió olyen készüléket adtak el (2012 Q3: 6 millió), vagyis ez az egyetlen modell 12,6 százalékos piacrészt szerzett magának.

Érdekes módon a képzeletbeli ezüstérem is egy almás telefon birtokába került, ugyanis a Strategy Analytics kimutatása szerint 2012 utolsó három hónapjában az Apple iPhone 4S volt a smartphone toplista második helyezettje. Ebből az eggyel korábbi iPhone-ból az említett időszakban 17,4 millió példányt adtak el, vagyis némileg többet, mint a harmadik negyedévben (16,2 millió).

A Samsung aktuális high-end okossága, a Galaxy S III csak a harmadik helyre tudott befutni, “köszönhetően” annak, hogy ebből a telefonból a Q4-ben kevesebb talált gazdára, mint a Q3-ban. Míg a harmadik negyedévben 18 millió S III-at adtak el, addig a negyedik negyedévben már csak 15,4 milliót.

Érdekesség, hogy az említett három modell a teljes okostelefon szektor több mint 27,7 százalékát tudhatja magáénak.
/forrás:mobilport.hu/

samsung_appleVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap