Dátum: 2013-02-28 | írta: Katona Krisztián

HTC One és iPhone 5 összehasonlítás

Olvassátok el a TECHMA.HU írását a két készülékről:

A HTC One a Mobile World Congress legjobbja lett, lenyűgöző teljesítménye, és innovatív megoldásainak köszönhetően.
Vessük most össze a piacon lévő egy legjobbal,
az Apple iPhone 5 –tel. Mindkét telefon nagyon egyedi, már már azt mondhatnánk, hogy kisugárzásuk van.
Mindkettő alumínium vázzal rendelkezik, ami nagyon masszív felépítményt eredményez, kézben fogva érezni, hogy össze lettek rakva rendesen.

Tenyérben tartva érezni igazán azt a különbséget, mely a méret– és tömegbeli eltérésekből adódik. A HTC One nagyobb kijelzőjénél fogva összességében is jóval nagyobb méretű, mint az iPhone 5.
Érzékeltetésül a HTC One 137.4 x 68.2 x 9.3 mm nagy, 143 g tömegű és 4.7” –os kijelzőt kapott, míg az iPhone 5 jóval karcsúbb, vékonyabb és könnyebb, mely számokban kifejezve 123.8 x 58.6 x 7.6 mm méretet, 112 g –ot, és 4.0” –os kijelzőt jelent. Tehát az iPhone 5 könnyebb 31 g –mal, vékonyabb 1.7 mm –el, kijelzője pedig kisebb 0.7” –al.
A HTC One kijelzőjét csak egy nagyon vékony keret veszi körül, mely még jobban hangsúlyozza annak hatalmas méreteit, hátlapja pedig íves, ami segít a nagy méretű telefon jobb fogásában.
Ezzel szemben az iPhone 5 hátoldala teljesen lapos, üvegborításánál fogva pedig hajlamos csúszni a kézben tartva.

 

Kijelző:

A HTC One, és az iPhone 5 is kiváló minőségű kijelzőt kapott, bár a kettő teljesen eltérő felbontást, technológiát és méretet vonultat fel. A HTC One 4.7” –os Full HD kijelzővel büszkélkedhet, ami 1080 x 1920 pixel felbontást jelent 469 ppi pixelsűrűség mellett. Ezzel szemben az iPhone 5 egy 0.7” –al kisebb kijelzőt kapott, szignifikánsan alacsonyabb, 640 x 1136 pixel felbontással, és 326 ppi pixelsűrűséggel.
Ezek nagy eltérések, amik valószínűleg meg fogják szabni a célközönséget is. Egy HTC One méretű telefont egy apró kezű nő nem biztos, hogy kényelmesen meg tud fogni, inkább a kőkemény mániákusoknál lehet nagyobb népszerűsége. Az iPhone 5 viszont apró és könnyűcske a HTC mellett, nem beszélve a márkahűségről, amit az Apple felhasználói képviselnek.

A kijelzők minősége mindkét telefon esetében kiváló, az iPhone 5 retina kijelzője már szemmel szinte láthatatlan pixeleket produkál, nem is beszélve a HTC One még magasabb pixelsűrűségéről.
A színek szinte megszólalnak, az élesség páratlan, egyszerűen nincs kivetnivaló egyik telefonnál sem.

Teljesítmény:

A HTC One a Qualcomm Snapdragon szériájának egyik legerősebb processzorát vonultatja fel a négymagos, 1.7 GHz –es 600 SoC típusú egységével.
Az iPhone 5 ezzel szemben az Apple saját A6 kétmagos chippjét használja, mely mindössze 1.2 GHz órajelet tud. Mivel a két telefon eltérő operációs rendszeren fut, nehéz lenne a hétköznapi használatban összemérni a teljesítményüket. Az azonban elmondható, hogy mindkét telefon villámgyorsan reagál, nincs tétovázás, vagy akadozás az animált menükben.

 

 

Felhasználói felület:

A HTC One az Android 4.1.2 operációs rendszerét futtatja Sense UI felhasználói felülettel, míg az iPhone 5 az iOS 6. –ik szériájánál tart.
A kettő nem összehasonlítható, hiszen teljesen más elvek vezérelték a fejlesztésüket. Az iOS a mai napig megtartotta egyszerű, letisztult formáját és felépítését, bárki pillanatok alatt átlátja struktúráját.
Az Android 4.1.2 Sense felülete ehhez képest némi megszokást igényel, valamivel bonyolultabbnak mondható, ugyanakkor minden alkalommal elbűvöli felhasználóit flexibilitásával és alakíthatóságával.
Mindkettőnek megvannak az előnyei, és ugyanúgy a hátrányai a másikkal szemben.

 

Összesítés:

A HTC One és az iPhone részletes technikai adatait a következő linkre kattintva nézheted meg.

Összességében elmondható, hogy dizájnjával, hatalmas és kiváló minőségű kijelzőjével, valamint lenyűgöző teljesítményével a HTC One igazi kihívója lesz az iPhone 5 –nek. Ami a valódi aromáját adja a dolgoknak az az a tény, hogy az Apple már készül a válasszal az ő pozícióját fenyegető feltörekvő gyártók ténykedésére, és képzeljük csak el, mit fognak alkotni, hogy újra visszahódítsák a legjobb telefonnak járó címet… nem beszélve az érkező Samsung Galaxy S4 –ről. Egy biztos: fantasztikus évnek nézünk elébe.

|forrás:techma.hu|Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  2 490 Ft

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  199 Ft

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  2 490 Ft

  The Wanderer: The Wanderer:
  ARTE Experience
  1 490 Ft

  WORMS WORMS
  Team17 Software Ltd
  699 Ft

  Stardew Valley Stardew Valley
  Chucklefish Limited
  1 790 Ft

  Dragon Castle: The Board Game Dragon Castle: The Board Game
  Horrible Guild
  199 Ft

  Pou Pou
  Paul Salameh
  699 Ft

 • AppleHírek

 • TechNap