iPhone

Dátum: 2013-03-15 | írta: Katona Krisztián

0

iPhone 5-klón – hamis a baba

mno.hu cikk:

 

Sokat gondolkodtam azon, hogy miként kell egy ilyen áltelefonhoz hozzáállni. Szakmai szemmel ugyanis egészen más nézni, mint érzelmi alapon. Furcsa érzés látni, hogy a folyamatosan pereskedő Apple termékeit valaki ilyen pofátlan módon nemcsak leutánozza, hanem milliméterről milliméterre lemásolja.

Persze az érzelmi vonalon túl bennem főleg a kíváncsiság munkált a hamis áJfón nyomkodása közben. Be lehet-e ezzel csapni valakit? Mennyiben kevesebb egy ilyen, mint egy akármilyen másik, hasonló árban kapható telefon? Mit kap a vásárló ezért a röhejes árért?

Az első dolog, hogy a készülék tökéletesen úgy néz ki, mint az iPhone 5-ös. Nem hasonlít, hanem ugyanaz. Minden mérete, a gombok kialakítása. Minden. Úgyhogy, amit elsőre nagyon élveztem vele kapcsolatban, az az, hogy senki soha rá nem jön arra, hogy ami nálam van, az valójában nem egy iPhone 5-ös.

A következő izgalmas dolog, hogy a kezelői felület, az ikonok, a menük, minden UGYANOLYAN, mint az iPhone 5-ösön. Nagyon élvezetes, hogy a készüléken valójában egy Android fut, mégpedig egy olyan, amire simán telepíthető bármilyen Android szoftver. Úgy van tehát iPhone-unk, hogy az Android.

A telefonban egy Mediatek csipszett van benne, a 6577-es. Ez egy 1 GHz-es, dualcore processzor, ami manapság nagyon sok kínai csodában megtalálható. A képernyő 480×854-es felbontású, tökéletes színeket is produkál. 1 GB belső (ROM) memóriát kapunk, amelyből 450 MB áll rendelkezésre a szoftverek telepítéséhez, a rendszerfájlok ugyanis a többi helyet elfoglalják. Kell a hely a hamis iOS-nek… Van egy 16 GB-os belső meghajtónk, amely teljesen a miénk, és azzal töltjük meg, amivel akarjuk. A készülék nem bővíthető SD-kártyával.

Kapunk egy hátlapi kamerát 8 megapixellel és egy előlapi kamerát 640×480-as, VGA-felbontással. Videózni 352×288 pixelben tudunk, 20 képkocka/másodperccel. Ahhoz képest, hogy mire számítottam, a fotók – főleg szabadban elkészítve – nem is olyan rosszak. Van HDR fotó és van panoráma fotó is, igaz, ez egy kicsit foltosan illeszti össze a képet. Ügyes, de csak internetes megosztáshoz elegendő a képek minősége.

 

Mit kapunk a dobozban? Egy tökéletesen lemásolt dobozban tökéletesen lemásolt töltőt, fülhallgatót, és még az adatkábel/töltőkábel is hasonlít. Nagyon odafigyeltek tehát, hogy még a tartozékok is ugyanúgy nézzenek ki, mint az iPhone5-ösnél. Sikerült. Ez egyben jelent is némi veszélyt, hiszen laikusként egy ilyet simán ránk sózhatnak, és ha elég drágán adják, még gyanút sem fogunk. Aki tehát kerülni szeretné az ilyen félrenyúlásokat, az csak hivatalos eladótól vásároljon iPhone-t! Drága lesz, de legalább igazi.

A cikk folytatódik az mno.hu oldalon!Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  2 490 Ft

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  199 Ft

  WORMS WORMS
  Team17 Software Ltd
  699 Ft

  Stardew Valley Stardew Valley
  Chucklefish Limited
  1 790 Ft

  Dragon Castle: The Board Game Dragon Castle: The Board Game
  Horrible Guild
  199 Ft

  Doodle God™ Doodle God™
  JoyBits Ltd.
  99 Ft

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  2 490 Ft

  Doodle Jump Doodle Jump
  Lima Sky
  99 Ft

 • AppleHírek

 • TechNap