iPhone

Dátum: 2013-03-23 | írta: Balogh Ákos

0

iPhone ami macskaként esik a földre.

Újabb Apple szabadalom látott napvilágot, egy olyan dokumentumot jegyeztek ugyanis be, ami macskának nézi az iPhone-t.

Ejtettem már le az iPhone-omat, szerintem Ti is. Senkinek se kívánom azt a pár másodpercet amikor utána nyúlok és azon izgulok, hogy nem repedt, karcolódot-e meg (Mindenikinek tudom ajanlani, hogy tegyen védőfóliát az elejére és a hátuljára is!)

Az Apple most szabadalmaztatta a “Protective Mechanism for an Electronic Device” nevű találmányt amit egy megtámadhatatlan érvényű igazság ihletett: a macskák a talpukra esnek, és örülnénk ha az iPhone-unk is arra esne.
Megoldás: Az iPhone-ban elhelyezett érzékelők folyamatosan figyelnék a készülék mozgását, és ha úgy látják, leejtették, kiadnák a riadót, (bár ez nagy akumlátor használattal is járna).

 

Ilyenkor mi történik? A processzor gyorsan begyűjti az infókat, a leírás alapján a GPS, a képszenzorok, giroszkópok és más beépített műszerek segítenek abban, hogy kiszámolja, milyen messze van a föld, milyen gyorsan kell reagálni, milyen pozícióban van a készülék, és hogy lehetne a telefont átfordítani eközben úgy, hogy a becsapódás minél kisebb kárt okozzon. Mondjuk egy beépített mozgó alkatrész zuhanás közben áthelyezhetné a súlypontot, így az iPhone nem az előlapra esik, hanem mondjuk egy kevésbé érzékeny részére.

Felsorol a dokumentum több megoldást is: gázkifújással lassítaná például a zuhanást a föld közelében, kiemelkedhetnek egyéb védelmi burkok is a készülékből…

Nem vagyok benne biztos, hogy ez teljesen jól működne, sokszor a gyors mozgásokat is bevenné esésnek, és az is érdekel, hogy, hogy fogja az Apple belerakni az iPhoneokba, de erre még biztos, hogy sokat kell várnunk, hisz tudjuk, hogy az Apple csak biztonságosan működő hardvert kezd el tömeggyártani.

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  2 490 Ft

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  199 Ft

  WORMS WORMS
  Team17 Software Ltd
  699 Ft

  Stardew Valley Stardew Valley
  Chucklefish Limited
  1 790 Ft

  Dragon Castle: The Board Game Dragon Castle: The Board Game
  Horrible Guild
  199 Ft

  Doodle God™ Doodle God™
  JoyBits Ltd.
  99 Ft

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  2 490 Ft

  Doodle Jump Doodle Jump
  Lima Sky
  99 Ft

 • AppleHírek

 • TechNap