Tippek és Trükkök

Dátum: 2013-05-09 | írta: Zehy

6

Miért von le 550 Ft-ot az Apple, ha nem is vásároltam az iTunes-ban?

Sokszor kerestek meg minket ezzel a kérdéssel, gondoltam megírom a választ és legközelebb már csak ezt a cikket kell linkelnem. 🙂

“Abban szeretnék segítséget kérni, hogy nem tudom miért, de levon pénzt a számlámról az iTunes és nem vásárolok semmit. És amikor vissza ellenőrzöm a vásárlásaim, ott sem szerepel semmi. Esetleg ötlet? És nem tudok semmi in app vásárlásról sem.”

A kérdésre röviden válaszolva: nem kell megijedni, a dolog teljesen normálisan, ráadásul nem is tűnik el a pénzed, egy idő után visszakapod azt.

A dolog nyitja egy egyszerű banki rutin, az Apple ugyanis néha leellenőrzi az adott bankkártya terhelhetőségét és valódiságát – ez megtörténhet tehát új bankkártyánál, illetve réginél is, ha annak adataiban valamilyen változást eszközöltünk – de más eset is fennállhat.

A pénzt (ez maximum 2 euró lehet, tehát 5-600 Ft körüli összeg) nem emelik le a kártyáról, csak zárolják azt pár napig, majd akár vásároltunk, akár nem az iTunes-ban, visszakerül fillérre pontosan a számlánkra és csak a vásárlás tényleges értéke kerül levonásra.

A dolog egyébként ugyanígy működik, ha 0,89 euróért veszünk valamit, akkor is előfordulhat a fenti eset.

UPDATE: Az utóbbi időben nagyobb összegek is előfordulhatnak, de a fentieken ez nem változtat.

Probléma esetén bátran forduljatok az Apple Supporthoz! >>>

Apple kapcsolatfelvételi lehetőségek – Support

Rengetegszer fordul elő, hogy olyan problémába ütközünk, amit nem lehet a hagyományos módszerekkel “otthon”, magunktól megoldani. Ilyenkor, ha nincs más hátra, az Apple segítségét kell kérnünk. Szerencsére ezt nagyon könnyen megtehetjük, hiszen magyar nyelven is elérhető a support, ahol készségesen segítenek megoldani a felmerülő problémákat.

Címkék:6 Responses to Miért von le 550 Ft-ot az Apple, ha nem is vásároltam az iTunes-ban?

 1. Gyorivanyi Renata says:

  Nekem 5eurot vont le akkor se kell aggodjak? nem vasaroltam semmit

 2. Gabor says:

  Nem ertem hogy ennek mi ertelme van… Ha vasarolni akarok, elinditom a tranzakciot, ha sikeresen tehelik a szamlamat, johet a szolgaltatas, ha sikertelen a tranzakcio akkor nyilvan nem kapok szolgaltatast. Mi a fasznak kell meg pluszba ellenorizgetni a terhelhetoseget?

  Ha meg eppen nem vasarolok semmit, akkor meg az apple nekem csak ne ellenorizze a szamlamat…

 3. Viola Oroshazi says:

  Sziasztok! Ez most nálam is fenn áll, többször fordult elő, hogy 2 euros vasarlasert 2 smst is kaptam hogy levonták a kártyámról. És nem jerült vissza!!! Kiprobaltam hogy csa 1000 Hufot hagytam rajta.. Levontak a 616 hufot, ket nap mulva jott 629 huf rol a terheles ujra persze sikertelenül.. Most se a 616 hufom nincs meg es kifizetetlen számlát ír a store… Szoval??? Irtam nekik es azt valaszoltak gogy zarolva van a kartyám es sikertelen volt a fizetés.. Ez 10 napja volt… Es nem jott vissza a pénz.. Szóval??? Ilyenkor mi is van???

 4. Admin  says:

  Ne legyen zárolva a kártya (ezt amúgy a bank csinálta? nem értem) és legyen rajta pénz.

 5. Oláh János says:

  Ugyanez nekem is!!!!! Kezdek vsalódni az Apple ben! Imádom a telefonom de a cég politikáját utálom. Csak bele kell gondolni minek neki egy ilyen kamulevétel?!!!! Hát erős a gyanúm hogy arra hogy leveszi a világon pár millió I phone tulajtól ugyanezt az összeget azt szépen egy Amerikai bankba átutalja pár nap mulva visszautalja neked az összeget amit levett ő meg zsebrevágja a kamatot. Ez szerintem etikátlan sőtt gusztustalan.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • AppleHírek

 • TechNap