Tippek és Trükkök akku

Dátum: 2013-06-06 | írta: Zehy

0

iPhone-aksiproblémák – Van megoldás?

Sokan, sokszor panaszkodtok az iPhone-ra – gyors merülés és ezzel járó gyenge üzemidő, így nem lehet rendesen használni. Most néhány egyértelmű és kevésbé ismert dologgal megpróbálunk segíteni, hátha találtok közte új információkat.

A leírtakat természetesen a saját tapasztalataim is megerősítik, de segítségemre volt az osxdaily.com idevágó cikke is. Ha kérdés van vagy nektek is van ötletetek a témával kapcsolatban, ne tartsátok magatokban, jöhetnek a kommentek! 😉

UPDATE – iOS 7-8-9 tanácsok

Ha nagyon merülne a telefonunk, első és legfontosabb dolgunk lehet a mozgáscsökkentés beállítása, hiszen ezek a és a parallax effect nagyon merítheti iEszközünket. Ezt a

•    Beállítások -> Általános -> Kisegítő lehetőségek -> Mozgás csökkentése

helyen tudjuk megtenni (kapcsoljuk be).

IMG_3915

Következő hasznos és kifejezetten iOS 7 funkció az alkalmazások háttérben való automatikus frissítése, mely szintén energiaszívó vámpírként ügyködhet a háttérben. Ezt a

•    Beállítások -> Általános -> Alkalmazásfrissítés a háttérben

résznél lehet inaktiválni.

IMG_3922

Hasonlóan kizárólag csak iOS 7 (és 8-9) funkció a Dinamikus háttérképek használata, mely sajnos szintén nincs túl jó hatással az aksira. Érdemes lehet tehát normál képeket használni a mozgók helyett.

IMG_3973b

További tippek:

1. Fényerő állítása

•    Beállítások -> Fényerő és Háttérkép

IMG_3050

Tényleg nem érdemel sok szót, talán a legfontosabb beállítás. A csúszkát húzzuk a legalacsonyabb értékre ahol még élvezzük a fényerőt és normálisan látjuk a képernyőt, az Automatikus lehetőséget pedig kapcsoljuk ki.

2. Kapcsoljuk ki az LTE funkciót

•    Beállítások -> Általános -> Mobiltelefon -> LTE kikapcsolása

IMG_3051

Igen, furcsa vagy sem, az LTE használata jelentősen csökkentheti az aksiidőt, így ha nem létfontosságú, nyugodtan kapcsoljuk ki azt.

(Időközben ennek teljesen ellentmondó vélemények is kialakultak már a témában, így ennek a pontnak a létjogosultságát a kedves Olvasóra bízzuk.)

3. Mobil adatforgalom

•    Beállítások -> Általános -> Mobiltelefon -> Mobil adatforgalom (iOS 7: Beállítások -> Mobiltelefon -> Mobil adatforgalom)

IMG_3052

Ezt kicsit lejjebb görgetve találjuk meg, mint az LTE funkciót és több szempontból is hasznos. Egyrészt nem fogunk mobil adatforgalmunk terhére szinkronizálgatni, másrészt az aksit is kíméljük ezen funkció offolásával. Természetesen csak azokat a dolgokat kapcsoljuk itt ki, amire nincs szükségünk.

4. Kapcsoljuk ki a nem használt Helymeghatározásokat

•    Beállítások -> Adatvédelem -> Helymeghatározás

IMG_3047

Ez sem igényel különösebb magyarázatot, rengeteget spórolhatunk a mellőzésével, természetesen a létfontosságú dolgokat tartsuk bekapcsolva (Foursquare, Maps stb).

5. Rendszerszolgáltatások kikapcsolása

•    Beállítások -> Adatvédelem -> Helymeghatározás -> Görgetés legalulra

IMG_3050

Ez az eldugott dolog sok fontos dologra nem jó nekünk, diagnosztikai és egyéb adatokat küld kifele, helymeghatározást vizsgál stb. Lőjük ki az összeset úgy, ahogy van.

6. Kapcsoljuk ki a Pusht és kapcsoljuk be a Fetch-t (begyűjtés)

•    Beállítások -> Mail, Kontaktok, Naptárak

IMG_3053

Ez a funkció nem javasolható mindenkinek egyöntetűen, hiszen hardcore üzleti felhasználásnál például elképzelhetetlen lehet, hogy 15 percre vagy akár kézi frissítésre állítsuk ezt a funkciót – nekik marad a push. Viszont az iskolába járóknak és alapvetően a kevés emaillel dolgozóknak javasolt a fenti használati mód.

7. Bluetooth kikapcsolása

•    Beállítások -> Bluetooth

Nem tudom miért, de rengetegen használják folyamatos Bluetooth bekapcsolása mellett telefonjukat, mondanom sem kell, kevés rosszabb ötletet tudok elképzelni ennél. Simán kapcsoljuk ki, majd ha kell, bekapcsoljuk.

8. A végére hagytam az Értesítések és Push üzenetek kikapcsolását, mely szintén rengeteget szívhat le az iPhone aksi idejéből. Alapból az erre képes appek első indításnál megkérdezik tőlünk, hogy küldhet-e nekünk Push üzeneteket, melyekre hajlamosak vagyunk gyorsan igent nyomni. Ezután jönnek a problémák, hiszen a felesleges csipogáson kívül ezen “pushok” még üzemidőnket is rövidítik, érdemes tehát a nem fontos dolgokat itt is kikapcsolni (játékértesítések pl.)

+1. Annyira egyértelmű, hogy majdnem el is felejtettem a nem használt appok kikapcsolását, pedig rettentő sok problémát előzhetünk meg vele. Bátran lőjétek ki őket, sok kellemetlenségtől kímélhetitek meg magatokat. 😉

2014-05-28 18.16.34

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  Hitman Sniper Hitman Sniper
  SQUARE ENIX
  HUF99.00

  Incredibox Incredibox
  So Far So Good
  HUF1,490.00

  Pou Pou
  Paul Salameh
  HUF699.00

  Doodle Jump Doodle Jump
  Lima Sky
  HUF99.00

  Pocket Build Pocket Build
  MoonBear LTD
  HUF349.00

  Geometry Dash Geometry Dash
  RobTop Games AB
  HUF699.00

 • AppleHírek

 • TechNap