Tippek és Trükkök

Dátum: 2013-07-07 | írta: @dmin

0

Tippek nyaraláshoz, fesztiválozáshoz

Az okostelefonok megjelenésével egyre több olyan eszközre van szükségünk, amelyek segítségével marcona körülmények, vagyis napozás, lubickolás, esetleg láblógatás közben is megfelelően tudjuk végezni mindennapos tevékenységeinket, mint a facebookozás, a fotózás, vagy a csetelés.

horvát2

Véleményem szerint a legfontosabb, hogy legyen nálunk egy töltőkábel, hiszen a telefonok energiaéhsége kimeríthetetlen.  Ezáltal elkerülhetjük azt a problémát, hogy a kölcsönkért töltő kábele nem alkalmas az iPhone 5 töltésére, vagy fordítva. Természetesen előfordulhat, hogy áramszegény környezetben kell túlélnünk néhány napot, ekkor a hordozható áramforrások segíthetnek rajtunk. Még régebben beszereztem egy Just Mobile GumMax aksit, amellyel akár iPadünket is tölthetjük, iPhone-unk részére több napi energiaadagot biztosít.

Második helyen egy jó minőségű védőtokot említenék, hiszen ezekben a “szélsőséges” helyzetekben a külső behatások komoly károkat tehetnek eszközünkben. A vizes környezetben, vagy homokkal borított partokon érdemes a vízhatlan tokokat előnyben részesíteni, hiszen ezekkel a tengerpart sekélyebb vizeinek élővilágáról is készíthetünk remek képeket, valamint megóvja készülékünket az “illetéktelen behatolóktól”. Erre a célra én egy LifeProof tokot használok, ami ugyan nem mondható olcsónak, viszont tökéletes védelmet nyújt.

horvát3

Mivel a telefonunk nem csak a fent említett tevékenységek elvégzésére alkalmas, ezért utazás előtt ellenőrizzük, hogy a használni kívánt programok, például navigáció, naprakész frissítéssel rendelkezik-e. Ingyenes WiFi szolgáltatást már rengeteg helyen elérhetünk, általában egy kávé, vagy üdítő elfogyasztásával már el tudjuk kérni a hozzáférési kódot. Természetesen a mobilszolgáltatók is kínálnak különböző adatforgalmazási csomagokat, azonban ezek olyan minimális lehetőséget biztosítanak, hogy csak a végső esetben érdemes használni őket. Természetesen tájékozódjunk a külföldi bekapcsolás mikéntjéről.

Továbbá ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a buli hevében is biztonságos helyen őrizzük iPhone-unkat, mert valószínűleg ilyenkor van a legnagyobb veszélyben.

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap