Hírek

Dátum: 2013-08-14 | írta: Zehy

4

iPhone tisztítás szoftveresen-Frissítve!

Figyelem!!! A cikkben szereplő linkek egy régebbi, ingyenes verzió letöltését teszik lehetővé! A legfrissebb verzió fizetőssé vált!

Mint minden operációs rendszer, az iOS is használ ideiglenes és cache fájlokat, melyek az idő során bizony felhalmozódnak iEszközünkön.

Ezek sokszor bosszantóan sok felesleges adatot hagynak meg nekünk, melynek bizony tárhelyünk látja kárát.

UPDATE!

Többek kérésére bemutatjuk az új frissítést, amelyet a nagy népszerűségnek örvendő PhoneClean nevű program kapott.

A legszembetűnőbb változás a kezelőfelületen történt, azonban ne ijedjünk meg, sokkal átláthatóbb felületet kaptunk, több funkcióval.

phoneclean1

A QuickClean gombra kattintva felugrik a tisztítási beállításokat tartalmazó kezelőpult, ahol az előző verziónál több beállítási lehetőséggel szembesülünk.

FONTOS!!! A tisztítandó fájlok keresése előtt, ahogy az előző verzióban is tettük, kapcsoljuk ki PhotoCaches kapcsolót (jobb oldalon a harmadik), hiszen ellenkező esetben fotóink is törlésre kerülnek eszközünkről!

phoneclean2

Ezek után kattintsunk a kék Start Scan gombra, aminek az eredményét alább látjátok. Amennyiben egyetértetek a keresés eredményével kattintsatok a Clean gombra és a megtalált fájlok eltávolításra kerülnek!

photoclean3

A program azonban más újdonságokat is tartogat számunkra a Deep Clean, a Toolbox és a Restore személyében.

A Deep Clean esetében már veszélyesebb terepekre evezünk, azonban szerencsére a program backupot készít. Természetesen ennek ellenére fokozott óvatossággal járjunk el.

photoclean4

A Toolbox segítségével személyre szabhatjuk tisztításainkat, vagyis csak a kívánt területet kapcsoljuk be.

A Restore esetében a Dropboxba feltöltött backup kerül visszaállításra.

A program néhány esetben felajánlja a Pro verzióra történő frissítés lehetőségét, azonban simán figyelmen kívül hagyhatjuk, hiszen véleményem szerint a mi igényeinket simán kiszolgálják a Quick Clean gomb alatt található lehetőségek.

A segítség azonban most megérkezett a PhoneClean nevű ingyenes iPhone tisztítóprogram képében. Nézzük hogyan működik!

 LETÖLTÉS

 • Csatlakoztasd iPhone, iPad vagy iPod touch készüléked az USB adatkábel segítségével

clean1

 • Legyen minden kipipálva, majd nyomjuk a “Start Scan”-re… pár másodperc múlva látni fogjuk, mennyi helyet tudunk felszabadítani a programmal
  (Én a programot fél órával ezelőtt már lefuttattam, ezért látni most ilyen kevés “szemetet”, akkor 660 megát szabadított fel)

clean3

 • Miután lefutott a scan, a program felajánlja a tisztítást, erre kattintva újabb pár másodperc alatt elvégzi a program a kért változtatást

clean4

 • FONTOS: ha ennél a lépésnél a Cache and Off-line Files”-nál ott marad a pipa, akkor előfordulhat, hogy a 3rd party appekből eltávolít médiafájlokat a program, így pl. a Fotókban létrehozott külön mappákból eltűnhetnek a képek! (Instagram, Snapseed stb.)

clean5

A program általában 500 mega és 1 GB közötti teljesen felesleges adatot fog törölni iKütyünkről, ami elsőre ugyan nem tűnik soknak, de egy 16 GB-os iPhone/iPad/iPod eszköznél azért már érezhető a hatása.

UPDATE: iOS 7 alatt is tesztelve, tökéletesen működik!

Címkék:4 Responses to iPhone tisztítás szoftveresen-Frissítve!

 1. geszt says:

  Szia! A program tényleg jól működik, viszont használat után adódott egy olyan probléma, hogy az Itunes nem ismeri fel a telefonomat, azt kéri, hogy reseteljem.. ami 126gb-os készüléknél visszaállítással elég időigényes. Javaslat?

 2. geszt says:

  Szia! A program tényleg jól működik, viszont használat után adódott egy olyan probléma, hogy az Itunes nem ismeri fel a telefonomat, azt kéri, hogy reseteljem.. ami 128gb-os készüléknél visszaállítással elég időigényes. Javaslat?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • AppleHírek

 • TechNap