Tippek és Trükkök

Dátum: 2013-09-19 | írta: Király Lajos

6

Lassú az iOS 7 vagy 8? Próbáld ki ezt a módszert!

Többen jeleztétek, hogy az iOS 7 frissítés óta a telefonok nagyon belassultak, a billentyűzet szinte használhatatlan.

Teljes verzióváltáskor ez gyakori probléma, főleg ha OTA-frissítést használtunk. Erre általában megoldást jelent a teljes rendszertelepítés, melynek lépései a következőek. (Előtte azért nézzetek rá a hard reset cikkünkre is.)

UPDATE – Természetesen az itt leírtak iOS 8-nál 9-nél 10-nél is segítenek, ha bármilyen szoftveres lassulást vagy akadást észlelünk!

1. Készítsünk biztonsági mentést a telefonról!

Erről írtunk egy korábbi cikkünkben, nézzétek meg!

2. A készülék visszaállítása iTunes-ban

Ehhez nincs más dolgunk, mint összekötni a telefont/tabletet a számítógéppel, és az iTunes-ban rányomunk a Visszaállítás gombra.

ios-9-backup

A szoftver letöltése után el is indul a telepítés, majd ha kész vagyunk és sikerült aktiválni a telefont, akkor következik az utolsó lépés.

3. Adataink visszaállítása a készülékre

Az aktiválás után a készülék megkérdezi, hogy új készülékként kívánjuk-e használni a telefont, vagy visszaállítjuk iCloud-mentésből vagy iTunes-biztonsági mentésből. Válasszuk ki a nekünk szimpatikusat (vagyis azt, amit az első pontban elkészítettünk), és várjunk türelemmel, amíg az adatok visszakerülnek a készülékünkre.

Ha mindent jól csináltunk, akkor minden marad a régiben, kivéve, hogy sokkal fürgébb lesz a telefonunk. Ha tetszett a cikk és bevált a módszer, oszd meg ismerőseiddel is.

+1. Amikor a Visszaállítás nem sikerül

Pl. nem ismeri fel a készüléket az iTunes, ebben az esetben még mindig van egy nagyon jó esély az iPhone javítására, ehhez a DFU-módot ajánljuk, erről bővebben ITT olvashatsz.

Címkék:Vissza a tetejére ↑
  • Hivatalos szervizpartnerünk

  • Just Mobile ShutterGrip

  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap