Tippek és Trükkök

Dátum: 2014-05-25 | írta: Zehy

10

Az iPhone és a hard reset

Néha előfordul, hogy az iPhone furcsa, ám egyáltalán nem veszélyes hibákat produkál. Ennek a megoldása sokszor egy könnyen és hibamentesen elvégezhető hard reset

, melyet a hozzánk beérkező naponta felmerülő kérdésekre rutinból sokszor rá is mondunk.

A meglepetés ott jön, amikor visszakérdeztek, hogy mi az, hiszen még sosem hallottátok az iPhone hard reset kifejezést. Íme a megfejtés:

A Home- és a Power-gomb egyszerre, hosszan tartó lenyomásával, kb. 10 másodpercig, az almalogó felvillanásáig tartva elérhetjük a készülék újraindítását, mely bizonyos szoftverproblémákra nyújthat hathatós megoldást. Ilyenkor az iPhone-t alaphelyzetbe tesszük, a memóriát “nullázzuk”, a használatban lévő programokat kikapcsoljuk (a háttérben működőeket is!)…

Az iPhone hard reset újraindítja a telefont, míg a ki- és bekapcsolás egyfajta hibernációs mód (mint a laptopoknál), nem teljes újrabootolás.


UPDATE

Az iPhone 7 megjelenésével kicsit változott a dolog, itt nem a fenti módszer, hanem a Power-gomb és a lefele hangerő-gomb egyszerre nyomása lesz a megoldás.


UPDATE 2

Az iPhone 8 és az iPhone X megjelenésével megint változott a dolog. 🙂

1) Nyomjuk meg és gyorsan engedjük is el a Hangerő növelése gombot.

2) Ezután nyomjuk meg és gyorsan engedjük is el a Hangerő csökkentése gombot.

3) Végül nyomjuk  meg és tartsuk is lenyomva az oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó. (ez pár másodpercet vesz, el fog sötétülni előbb a képernyő, de itt még ne engedjük el a gombot, csak az alma logó felvillanásakor)


Érdemes tehát megpróbálni, ha szeretett eszközünk furcsa, eddig nem észlelt problémákat produkál. Ilyen lehet például a mostanában sokaknál jelentkező valamilyen aktivitást jelző kis ikon felbukkanása, melyet semmilyen módszerrel nem sikerül eltüntetni a status barról.

2014-05-25 20.07.48

Hiába kapcsoljuk le a háttérben futó programokat, hiába jelentkezünk ki mindenhonnan, az ikon csak forog tovább… Ennél az esetnél is segít a hard reset, azonnal megszűnik a bosszantó hiba. Próbáljátok ki!

További hasznos cikkek a témában:

Címkék:Vissza a tetejére ↑
  • Hivatalos szervizpartnerünk

  • Just Mobile ShutterGrip

  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap