Tippek és Trükkök

Dátum: 2014-08-24 | írta: Mesos

2

Töredezett Lightning-kábelek? Itt a megoldás!

Amikor az új Lightning-kábelek először a piacra kerültek, a fő reklám az volt, hogy – ellentétben az elődjével – teljes mértékig időtálló és tartós lesz. Sajnos az Apple ígéretét a kábel maga csúnyán megcáfolta, és elég sok felhasználó panaszkodik a kábelek csatlakozónál lévő vezetékrészének töredezésére. De mit is tehetünk ellene?

Hogyan előzzük meg?

A válasz egyszerűbbm mint gondolnánk. Mivel a Lightning-kábel sérülése általában a rossz irányból való csavarásból ered, vagy a túl nagy nyomás-húzás terheli meg túlságosan, ezért tegyünk a kábel mind a két végére egy-egy tollrugót. Ezzel elérjük, hogy ne legyen a kábel hajlítva hosszan. Ha a rugó nem tudja magát kihúzni, akkor is a terhelés nagy részét átveszi a kis fém darab.

A felhelyezés is nagyon egyszerű: egyszerűen csak csavarjuk rá a kábelre a tollrugónkat. De ha ez mégse menne olyan egyszerűen, íme egy videó, ami be is mutatja (a videó angol nyelvű):

Mi van, ha már késő?

A legtöbb ember csak fogja a szigetelőszalagot és körbetekeri a sérült részt, persze ennél van jobb megoldás is. Elég széles körben tudott, hogy ha a sérült Lightning-kábelt a hozzátartozó készülékkel együtt visszaviszed a legközelebbi Apple Store-ba, akkor jó eséllyel kicserélik neked anélkül, hogy túl sokat kérdezősködnének, természetesen számla ellenében és szavatossági időn belül.

Persze, ha nincs ilyen a közeledben, akkor rendelhetsz az Apple hivatalos oldaláról  vagy az iCentre boltjaiban vagy webáruházában is egy újat, 5790 forintért.

Természetesen olcsóbban is vásárolhatunk kábeleket, azonban a kellemetlen meglepetések elkerülése végett csak az MFI-szabványos termékeket részesítsük előnyben.

forrás: iphonehacks.com

Címkék:2 Responses to Töredezett Lightning-kábelek? Itt a megoldás!

 1. Viola Való says:

  Sziasztok.! Megcsináltam ezt a tippet, de egy év után így is használhatatlanná tört a kábel. Szerintem probáljatok venni villamossági szaküzletben műanyag védőcsövet és olvasszátok rá a kábelre. Vannak róla videók Youtube-on.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Hitman Sniper Hitman Sniper
  SQUARE ENIX
  HUF99.00

  Doodle Jump Doodle Jump
  Lima Sky
  HUF99.00

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  HUF2,490.00

  Doodle God™ Doodle God™
  JoyBits Ltd.
  HUF99.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  Implosion - Never Lose Hope Implosion - Never Lose Hope
  Rayark International Limited
  HUF199.00

  True Skate True Skate
  True Axis
  HUF699.00

 • AppleHírek

 • TechNap