Hírek

Dátum: 2014-09-17 | írta: Zehy

10

iOS 8 – Ma érkezhet a személyre szabható billentyűzet-csomag is!Pár hónapja a WWDC-n jelentették be a fejlesztőknek, hogy ezentúl lehetőségük lesz bizonyos mértékben a rendszerben hozzáférni egyes dolgokhoz. Hálistennek a billentyűzet pont ilyen.

Nem sokkal ezután arról is hírt adtunk, hogy egy népszerű fejlesztő már dolgozik is az ügyön (persze többen estek neki ennek a témakörnek), és hamarosan érkezhet is az App Store-ba az első ilyen alkalmazás.

A jó hír ezzel kapcsolatban, hogy gyakorlatilag az iOS 8-cal egy időben, azaz már ma elérhető is lesz a Fleksy által gyártott billentyűzet-app, mely alap áron 0,99 dollárral terhelheti majd számlánkat. Ez is rengeteg mindent tartalmaz (gesztusok, méretváltoztatás, színezés stb.), de ha további témákra lenne szükségünk, akkor lehetőségünk lesz további egyszeri $0,99 elköltésére is, hogy még több jóságot szerezzünk be.

fleksy_ios_8_1 fleksy_ios_8_2

SZERK: Az USA Store-ban elvben már van, de egyelőre sajnos nem listázza ki, így még egy kicsit várnunk kell a beszerzésére.

SZERK2: Megjött az USA link

ÉS A MAGYAR IS:

Fleksy- GIF, Web & Yelp Search

Fleksy- GIF, Web & Yelp Search

Fejlesztő: Fleksy, Inc.

Ár: Ingyenes
Méret: 147.07 MB

Az alkalmazás iPhone és iPad készülékeken is egyaránt használható.

Nem kérdés, hogy extra prioritással szerzem majd be az alkalmazást, így a holnapi nap folyamán már egy képekkel illusztrált cikket is kaptok majd tőlem. Addig is egy kis kedvcsináló videó a végére.

 

Címkék:10 Responses to iOS 8 – Ma érkezhet a személyre szabható billentyűzet-csomag is!

 1. expa says:

  Köszi! 🙂

 2. Varga Endre says:

  Én is kissé kezdetlegesnek érzem a jelenlegi billentyűzetet, úgyhogy várós! 🙂 (Amit nagyon utálok, hogy várni kell az ékezetes opciók megjelenésére a nyomvatartás után. Miéért??? 🙂 Egyáltalán nem volna zavaró, ha mondjuk egy ‘a’ betű bevitelekor egy pillanatra szükségtelenül is megjelenne az ékezetes karaktereket tartalmazó sor, akkor is, ha nem akartunk á-betűt írni, viszont így most nagyon lassítja az ékezethasználat a gépelést.)

  • Varga Endre says:

   Hoppiri, jelentős bug: Facebook Messengerben két fül kivételében (álló mód) mindenhol a Fleksy billentyűzete látható, tehát se kamerázás, se fotóküldés, se hangüzenet-küldés. Jeleztem a fejlesztőnek, és egyéb ötleteket is.

 3. Edemszki says:

  Sziasztok!

  Nagyon vártam a frissítést, főleg a “külsős” billentyűzet miatt. Fel is raktam éjjel egy Fleksy-t. Most azt tapasztalom, hogy hiába állítom be ezt billentyűzetnek, kis idő (pár perc) elteltével a telefon elfelejti, és visszaállítja az iOS saját billentyűzetét. Ez nyilván valami hiba lehet az iOS-ben szerintem… hol lehet ezt jelenteni, hogy a lehető leggyorsabban eljusson a fejlesztőkhöz? Ti kapcsolatban vagytok valamilyen fejlesztővel?

 4. Pintér János says:

  Engem kicsit aggaszt, hogy az alkalmazás – felugró abéak szerint – hozzáfér a begépelt szövegekhez. Bankkártya, belépések …

  • Edemszki says:

   Igen, ez engem is aggasztott kicsit. De azért bankkártya adatokat én ritkán adok meg telefonon, az iTunesban és iCloud profilomban, PayPal-ban be van állítva, nekem ez a legtöbb dologhoz elég. Ha pedig előjön az olyan ritka esetek valamelyike, hogy be kell pötyögnöm egy weboldalon, akkor letiltom a külső billentyűzetet, és átváltok “gyári” billentyűzetre. Egyébként az a tapasztalatom már most, hogy jelszavas mezők esetén automatikusan átvált belső billentyűre. Talán pont azért lehet egyébként nagyobb bizalmat szentelni ezeknek az új alkalmazásoknak, mert az eddigiekben az Apple zárt volt és óvatos. Talán megvan az a megfelelő tapasztalat és felügyelet, hogy most kontroll alatt tartsák ezeket az új fícsöröket. Gondoljunk csak bele, az Androidnál már a kezdetektől olyan billentyűzetet tehettél fel, amilyenhez csak kedved volt. Szerintem nem véletlen, hogy az Apple ilyen sokáig nem engedte be ezeket.
   Persze sosem tudhatjuk, miből és kinél lesz a következő “biztonsági botrány”…

  • Varga Endre says:

   Szerencsére nálam a Raiffeisen app a belépéskor a jelszónál a normál billt használja. Amúgy meg könnyű átváltani, nyomva kell tartani kicsit az 123-gombot a szóköz mellett.

 5. Edemszki says:

  Én azóta is küzdök a fejlesztővel… Mindig leírják, hogy mit mi után lépve állítsam be, de nem megy át náluk, hogy hiába csinálok végig mindent úgy, ahogyan ők javasolják vagy előírják, mindig előjönnek a problémák (elfelejti a beállításokat, elveszti a magyar készletet, iOS átvált magától…)
  Más is levelezésben van esetleg a fejlesztőkkel? Szerintem ráférne pár hibajavítás a programra, mert így sajnos több a bosszúság ahhoz, hogy azt lehessen mondani, hogy általánosságban gyorsabb a gépelés a Fleksyvel. A sok beállítgatás sajnos több időt vesz el, így alapvetően lassabb nekem az üzenetváltás… 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  2 490 Ft

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  199 Ft

  WORMS WORMS
  Team17 Software Ltd
  699 Ft

  Stardew Valley Stardew Valley
  Chucklefish Limited
  1 790 Ft

  Dragon Castle: The Board Game Dragon Castle: The Board Game
  Horrible Guild
  199 Ft

  Doodle God™ Doodle God™
  JoyBits Ltd.
  99 Ft

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  2 490 Ft

  Doodle Jump Doodle Jump
  Lima Sky
  99 Ft

 • AppleHírek

 • TechNap