Hírek

Dátum: 2014-09-18 | írta: Howard

4

Itt a Fleksy, az iOS 8-billentyűzet – az első tapasztalatokA cikk tartalma elavult, az app fejlődött azóta: az új leírást itt találod.

Ahogy az várható volt, az új billentyűzet, mely Fleksy néven érkezett, valóban kreatív új koncepciót követ. Kezdetben szokatlan, de át lehet rá állítani az agyat, és onnantól igen kényelmes – viszont az apró kis animációi miatt mérhetően megmutatkozik a járulékos akkufogyasztás; használattól függően, nálam 5%-ig jutott néhány óra alatt, nem folyamatos használattal.

fleksy-billentyu

Az alternatív billentyűzet a jelenlegi állapotában még kicsit furcsa. Ennek ellenére nyugodtan vegyétek meg, ha épp nem fog hiányozni az a 300 Ft, hiszen nyilvánvalóan gyorsan fog továbbfejlődni. És “mindenki nyugodjon le a p…”, van magyar billentyűzet benne (külön ki kell választani a beállítási felületen, és letölti az adatcsomagot; ez a része nem jelent többletköltséget).

Jelenségek:

 • Az ékezetes betűket takarja az ujjad. Hiba és új koncepció jelezve.
 • Háromféle billentyűzetméret van. Ez nagyon hasznos, hiszen pl. a nagyméretű verzió esetében álló (portrait) -módban is elég nagyok a billentyűk, kényelmes a gépelés, azonban fekvő (landscape) -módban így az egész kijelzőt elfoglalja a billentyűzet, tehát a szerkesztett szövegnek már nem marad hely. Probléma jelezve.
 • Az egy kommentelő által is jelzett Facebook Messenger-es hiba a Messenger iménti frissítésével megoldódott, nem a Fleksy hibája volt.
 • A Fleksy-ben az írásjelezés az autokorrekció által van megvalósítva (egészen jól használható), azonban az autokorrekció gyakran helyesen gépelt szavakat is kijavít. Ilyenkor eléggé macerás visszamenni, és a szót egy suhintással visszajavítani az eredetire, sok időt elvesz, amit addig a billentyűzet egyébként megspórolt nekünk. Ez szintén jelezve.

Érthető és elfogadható, hogy egy ilyen új alkalmazás az első pillanatban még hibákkal teli. Ez egy teljesen új terület. Érdeklődve várjuk a fejlesztőtől a javításokat, mivel az tisztán látható, hogy némi tökéletesítés után egy igazán nagyszerű billentyűzetet kapunk, amit majd örömmel fogunk használni.

 

Ha úgy gondolod, hogy már megvásárolod a Fleksy-t (nem komplikált kapcsolgatni a billentyűzetek között), kiváló FAQ-t tartalmaz, aminek segítségével hamar megtanulható, és némi gyakorlással át is áll az agy. Azonban dönthetsz úgy is, hogy vársz még kicsit, hátha más fejlesztők jobb megoldásokkal állnak elő. Innentől mondhatni “bármi megtörténet”. 😉

UPDATE – Az iOS 8 megjelenése óta már a 2. update érkezett, ennek köszönhetően jó pár gyerekbetegség eltűnt és egyre jobban használható a program.
Fleksy- GIF, Web & Yelp Search

Fleksy- GIF, Web & Yelp Search

Fejlesztő: Fleksy, Inc.

Ár: Ingyenes
Méret: 147.07 MB

Az alkalmazás iPhone és iPad készülékeken is egyaránt használható.

Ha már itt tartunk, ajánlunk egy másik alkalmazást is, mely ráadásul ingyenes. A SwiftKey Keyboard (egyelőre) ugyan nem tud magyarul, ettől eltekintve az írásjelkezelése igazán jónak ígérkezik. Reméljük, rövidesen erről is hírt adhatunk.

SwiftKey Keyboard

SwiftKey Keyboard

Fejlesztő: SwiftKey

Ár: Ingyenes
Méret: 113.31 MB

Az alkalmazás iPhone és iPad készülékeken is egyaránt használható.

MEGJEGYZÉS!

A jelen cikkben tényleg csak az első tapasztalatokat és gondolatokat találjátok. Az új billentyűzetek jelen állapotukban még a tényleges gyakorlatban nem igazán használhatóak, sok a bug és a funkcionális hiba bennük (vagy csak nem tud magyarul, a SwiftKey Keyboard). A Fleksy fejlesztője változásokat ígért, így ezeket megvárjuk, mielőtt részletes, a tényleges használatról szóló cikkben mutatnánk be az új billentyűzetet. Addig szíves türelmedet kérjük.

Címkék:4 Responses to Itt a Fleksy, az iOS 8-billentyűzet – az első tapasztalatok

 1. Edemszki says:

  Több hibát is tapasztaltam, amikre a fejlesztő annyit üzent, hogy szedjem le, töltsem le újra, aztán ELŐBB adjak neki teljes hozzáférést, MAJD EZUTÁN indítsam el először. Nekem ez a maszatolás már nagyon android szagú, és így sem működik tökéletesen. Néha az iOS visszaállítja az eredeti billentyűzetet, néha eltűnik a Fleksy billentyűzete, néha nem enged gépelni, mert mindent azonnal töröl. Utóbbira a válasz: ilyenkor lépjek át az Emoji-ba, majd ezután kétszer lépjek vissza a Fleksybe. Azért ez nem iOS színvonal. Már értem, miért nem engedtek eddig belenyúlni a billentyűzetbe…

 2. Feri says:

  Miért adnak ki valamit, ha nem működik? Made by apple:)

 3. Unknow says:

  A Swiftkey igen is tud magyarul, igaz nem tudom hogyan van ez a iOS-en de nalam az mukodik az Android”szagu” telefonomon es semmi problema nincs vele!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  2 490 Ft

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  199 Ft

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  2 490 Ft

  The Wanderer: The Wanderer:
  ARTE Experience
  1 490 Ft

  WORMS WORMS
  Team17 Software Ltd
  699 Ft

  Stardew Valley Stardew Valley
  Chucklefish Limited
  1 790 Ft

  Dragon Castle: The Board Game Dragon Castle: The Board Game
  Horrible Guild
  199 Ft

  Pou Pou
  Paul Salameh
  699 Ft

 • AppleHírek

 • TechNap