Hírek

Dátum: 2014-09-19 | írta: Mesos

85

Hogyan töltsük vissza az iOS 7-et az iOS 8 telepítése után

Ha esetleg elakadtál vagy hibába ütköztél az iOS 8 telepítése során vagy csak nem tetszik az eszközöd sebessége az új rendszerrel, itt a megoldás!

UPDATE!

Sajnos már nem működik ez a megoldás, az Apple nem írja alá tovább az iOS 7.1.2-t.

MINDEN EGYES APPLE ÁLTAL ALÁÍRT SZOFTVERVERZIÓT VISSZA LEHET ÍGY ÁLLÍTANI

(2015. 09. 18. – Jelenleg tehát: iOS 9 -> iOS 8.4.1)

(2016. 09. 14. – Jelenleg tehát: iOS 10 -> iOS 9.3.5)

A cikkben leírtakat eszerint kell értelmezni, minden más változatlan, a downgrade menete ugyanaz.

Fontos információk a művelet előtt: 

  • Csak a 7.1.2-es iOS-t lehet visszatölteni
  • Mindenképp készítsünk biztonsági mentést vagy az iCloudra vagy az iTunes segítségével
  • Vedd figyelembe, hogy az iOS 7.1.2 visszatöltés után csak a 7.x.x biztonsági mentést tudod használni később, az iOS 8 alatt készültek használhatatlanok lesznek. Amennyiben nincs ilyen mentés az adataid el fognak veszni.
  • Az Apple nem ajánlja ezt a visszatöltést, és Mi sem vállalunk érte felelősséget

A folyamat maga:

  • Töltsük le a készülékünkhöz szükséges 7.1.2-es firmware-t (ez eltarthat egy darabig)

Firmware iPhone készülékhez
Firmware iPad készülékhez
Firmware iPod Touch készülékhez

  • Használjuk a legújabb iTunes szoftvert (letöltés innen)
  • Csatlakoztassuk készülékünk a számítógépünkhöz
  • Indítsuk el az iTunest és válasszuk ki a készülékünk a jobb felső sarokból (az iTunes Store gomb mellett)
  • Alt (Mac) ill. Shift (Windows) gomb nyomva tartása mellett kattintsunk a “Restore” avagy “Visszaállítás” gombra

itunes-check-for-update-iphone

  • Ha a “Find my iPhone” be van kapcsolva most fog megkérni arra, hogy kapcsold ki.
  • Válasszuk ki az *.ipws fájlt amit korábban letöltöttünk
  • Ilyenkor kicsit dolgozik még minden adatot visszaállít és érvényesíti a visszaállítást
  • A folyamat végén a készülék újraindul a 7.1.2-es szoftverrel
  • Ezek után egy régebbi back-uppal minden adatunk visszanyerhető

Visszaállítás után lehet aktiválni kell a készüléket.

Ennyi lenne. Kérjük vegyétek figyelembe, hogy ez nem sokáig elérhető funkció, hamarosan bezárja az Apple ezt a lehetőséget és csak a legújabb szoftver lesz elérhető

Forrás: iphonehacks

Címkék:



Vissza a tetejére ↑
  • Hivatalos szervizpartnerünk

  • Just Mobile ShutterGrip

  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap