iPhone

Dátum: 2014-10-08 | írta: Howard

1

Az iPhone 6 Plus “olcsóbb”, mint az iPhone 6?!

Az iPhone 6 és 6 Plus rövidesen kapható lesz Magyarországon is, nem hivatalos forrásból pedig már ma is kapható. De hogyan válasszunk közülük?

Ha csak a alacsonyabb költséget jelentő készülékre van pénzünk, és a beszerzés nem tűr halasztást, akkor nyilvánvalóan a pénztárcánk fog dönteni, de ha van némi mozgásterünk, érdemes elgondolkodni. Ismerjük a két altípus különbségeit, tudjuk pl., hogy az iPhone 6 Plusszal “tabletesebb” fekvőnézet és hatékonyabb kamera érkezik.

Tudjuk azt is, hogy nem ajánlott ráülnünk, és hogy nem fog úgy elférni a zsebünkben, mint a megszokott kisebb készülékünk – de úgy gondolom, ez előtt sem nehéz meghajolni.

Ám ez nem minden! Az az általános tapasztalat azok körében, akik egy az 5,5″-os méretkategóriába eső telefont vásároltak, de rendelkeznek bármilyen tablettel is, hogy: egyszerűen nem érzik szükségét elővenni a tabletet. Ez azt is jelenti, hogy nem fogják szükségét érezni annak, hogy kisebb tabletet vásároljanak, és talán jó eséllyel nagyobbat sem.

Ez elgondolkodtatott. Némi üzleti érzékkel vagy tapasztalattal meg lehetett jósolni, hogy az iPhone 6 Plus kannibalizálni fogja az iPad mini piacát, de ez vajon mit is jelent a vásárló oldaláról!

Azt, hogy az iPhone 6 kivált egy iPad minit – a gyakorlatban. Mert mindent megtehetünk vele-rajta, amit egy iPad minin megtennénk (kényelmesebb olvasás, webezés, játék és irodai alkalmazás), és talán egy normál iPadet sem fogunk hiányolni. Amennyiben ebben magadra ismersz, akkor valójában akár el is adható a meglévő iPaded (lesz, aki hasznát veszi), vagy nem kell költened egy újra.

Mennyivel is kerül többe egy iPhone 6 Plus egy azonos tárhellyel rendelkező iPhone 6-nál? Jelenleg ez 50-75 ezer Ft pl. a 16 GB-os esetében. (A hivatalos bejelentésig ebből tudunk csak kiindulni.) Csakhogy ennél jóval többe kerül egy retinás iPad mini, de még egy eredeti verzió is; nagyjából a duplájába. A különbség nyilván a felsőbb típusok esetében sem fog számottevően változni.

Tanulság?

Az iPhone 6 Plus jelentősen kevesebbe kerül, mint amennyit egy iPhone 6 + iPad mini beszerzése jelent.

Ha tehát

 • megbarátkozol az iPhone 6 Plus méretével, és eldöntöd, hogy vigyázol rá,
 • úgy látod, valóban nem érzed szükségét egy második készüléknek egy 5,5″-os kijelzőméretű készülék mellett, legyen az iPad vagy iPad mini, pl. nem rajzolsz rajta, és nem egyéb olyan célra, amelyhez az 5,5″ is kevés,
 • megbarátkozol azzal és felkészülsz rá, hogy egyetlen készülék egyetlen akkumulátora nem fogja úgy bírni ugyanazt az összevont használatot, mint két készülék két aksija, tehát hogy többször kell majd töltened, és ezt meg is tudod oldani,

úgy egy iPhone 6 Plus nemhogy drágább, hanem olcsóbb alternatívát jelent a Számodra annak ellenére, hogy összegszerűen az ára magasabb a 4,7″-os iPhone 6-nál; hiszen iPad-et már nem kell venned.

Címkék:One Response to Az iPhone 6 Plus “olcsóbb”, mint az iPhone 6?!

 1. djdee says:

  3 éve megrögzött apple fun vagyok, de számomra ezek a monstrumok nem érnek egy fabatkát sem… a 2000-es évek elején még volt Qtek-em, meg hasonló téglák, és akkor megtanultam, hogy ekkora készülékekkel nem lehet létezni (nekem legalábbis semmiképpen sem). Az 5S a lélektani határ, de inkább egy vékonyabb 4S-re szavaznék, mint jövő beli fejlesztés. Az okok? Sérülékenység, lapát kézzel sem a legegyszerűbb kezelhetőség, nadrág/zakó zsebszaggató kivitel stb. Elhiszem, hogy most ez ismét trendi, mégis azt gondolom, hogy az idősebb korosztályból többen nem fogják bevállalni, köztük én sem… :S

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Lapse: A Forgotten Future Lapse: A Forgotten Future
  Stefano Cornago
  HUF99.00

  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  HUF2,490.00

  Papa\'s Mocharia To Go! Papa\'s Mocharia To Go!
  Flipline Studios
  HUF699.00

  Hitman Sniper Hitman Sniper
  SQUARE ENIX
  HUF99.00

  Geometry Dash Geometry Dash
  RobTop Games AB
  HUF699.00

 • AppleHírek

 • TechNap