Magyar iOS fejlesztés xeropan

Dátum: 2014-10-30 | írta: @dmin

0

Xeropan – Angoltanár a zsebedben!Az okostelefonok elterjedésével elkezdődött az oktatás megreformálása is. Ennek ékes példája a magyar fejlesztésű Xeropan.

Ez egy angol nyelvet oktató applikáció, ami érdekes cikkek olvasásával, friss híreken keresztül teszi észrevétlenné a tanulást.

De mi is az a Xeropan?

Manapság minden ember zsebében ott lapul egy okostelefon, amivel bárhol, bármikor böngészhet a neten érdekességek, aktuális hírek után kutatva. Ezt aknázza ki a Xeropan, melynek köszönhetően naponta megjelenő cikkeken/leckéken keresztül fejleszthetjük/frissíthetjük az angoltudásunkat – mindezt teljesen ingyen!

A leckék felépítése

Az applikációt egyszerű, ugyanakkor elegáns design jellemzi, ami segíti az egyszerű navigálást, és könnyen átláthatóvá teszi a felhasználói felületet. A gyors tanuláshoz hozzájárulnak a beépített tutorial-képernyők, amik tömören, röviden magyarázzák el a szabályrendszert.
A leckék szószedettel kezdődnek, amely a cikkben található érdekes és/vagy kulcsfontosságú kifejezéseket tartalmazza. Ezek kiejtését is el tudjuk sajátítani a hozzá tartozó egyedi hanganyag segítségével. A lecke tartalmi része feliratozott képekkel van tördelve, amit szintén feldob a hozzá tartozó hanganyag, mely tartalmazza az egész szöveget.
Minden leckéhez tartozik egy DOLGOZAT, amelyben többféle feladattípuson keresztül tudjuk begyakorolni a cikkben használt igeidőket, kifejezéseket, nyelvtani szabályokat. Mindezt a rendszer pontozza, értékeli, és ezzel a felhasználó szintet tud lépni, akárcsak egy szerepjátékban. A játékosok folyamatosan célok elé vannak állítva, melyek elérése után különböző kitüntetéseket kapnak.

 

Amivel a Xeropan kitűnik a vetélytársai közül, az a leckék végén található NYELVTAN gomb. Ezt az opciót választva az alkalmazás kiemeli a szövegben található fontosabb nyelvtani tartalmakat, szabályokat. Ezekre a kiemelt hivatkozásokra rányomva az adott nyelvtani tartalom fejezeténél találjuk magunkat, ugyanis az applikáció magába foglal egy teljesértékű angol nyelvtankönyvet is, amely 6 nehézségi szint alapján lett fő csoportokra osztva, azon belül pedig a már megszokott témakörök alapján könnyedén navigálhatunk az egyes nyelvtani tartalmak között.
A leckék alján találunk még az adott témához kapcsolódó videót is, amely amellett, hogy kiegészíti, még színesebbé és élvezetesebbé teszi a tanulást.

Profil

Minden felhasználó rendelkezik egy profil-menüvel, ahol megnézheti, milyen szintű tanuló, hogy eddig hány szót tanult meg, valamint mennyi és milyen dicséretben részesült. A „Diákok” fül alatt találjuk meg a többi felhasználót, akik eredményeit össze tudjuk hasonlítani a sajátunkkal. Szintén itt tudunk felvenni ismerősöket, barátokat is, amit a rendszer a Facebook/Google+ ismerőseink között keres. Az „Értesítések” fül alatt pedig a rendszer által küldött értesítéseinket tudjuk visszakeresni, ha valamiről lemaradtunk volna.

Mi a Xeropan célja?

A Xeropan célja, hogy bárki számára mérhető fejlődést biztosítson korosztálytól, helytől függetlenül hetente érkező frissítésekkel, folyamatosan fejlődő rendszerrel, tartalommal, amit a Xeropan diákjai alakítanak, formálnak.
A jövő héttől induló tematikus leckék témaköreit a Xeropan közössége állítja össze az app Facebook-oldalán. Te is csatlakozhatsz ehhez a nagyszerű közösséghez, hogy közösen tanulj barátaiddal.

Az alkalmazás egyaránt letölthető Android, illetve iOS rendszerekre.

Xeropan: Learn English

Xeropan: Learn English

Fejlesztő: Learn English through play – Xeropan International Kft.

Ár: Ingyenes
Méret: 150.3 MB

Az alkalmazás iPhone és iPad készülékeken is egyaránt használható.

Android: http://bit.ly/1sX8ROm

A készítők elérhetősége:

Facebook: www.facebook.com/xeropanapp
Weblap: www.xeropan.comVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap