Nagyvilág wifi

Dátum: 2014-11-18 | írta: @dmin

1

Ingyenes Wi-Fi New Yorkban?

Egy grandiózus terv nem kevesebbet ígér!

Az adófizetők pénzének igénybevétele nélkül, reklámbevételekből valósítanák meg az ötletet, amelyben ingyen Wi-Fi-vel látnák el New York City lakóit.

Tízezer Wi-Fi oszlopot helyeznének el, amelyek az oldalukon futó reklámokkal termelnék ki a tulajdonosok számára a beruházás költségeit.

wi-fi-both_link_modules.0[1]

A tervek szerint a telepítés utáni 12 éves időszakban gondolkodva, több, mint 500 millió dollárost bevételt hoz az önkormányzatnak, vagyis beruházásnak sem lesz utolsó.

Az oszlopok alkalmasak lesznek mobileszközök töltésére vagy ingyenes hívószámok (911) elérésére is, valamint a beépített táblagép segítségével elérhetünk közérdekű oldalakat is, mint például a közlekedési vagy az időjárási információkat tartalmazó webhelyeket.

A LinkNYC projekt sok kérdést felvet, hiszen a jelenlegi szabványok nem támogatják a tartós gigabites használatot, illetve a jelenleg forgalomban lévő telefonok és táblagépek többsége sem rendelkezik az ehhez szükséges 802.11ac Wi-Fi szabvánnyal.

A gigabites Wi-Fi százszor gyorsabb lenne, mint az átlagos New York-i publikus kapcsolat, az otthoni kapcsolatok sebességének pedig hússzorosát érné el.

Képletesen szemléltetve, egy két órás HD film letöltése körülbelül fél percet venne igénybe az oszlopok megvalósulása esetén.

Forrás: TheVerge

Címkék:One Response to Ingyenes Wi-Fi New Yorkban?

  1. Krisztián Kovács says:

    Wifit uzemeltetunk (netszolgaltato, fix telepitesu telephelyek). A wifi nem ilyen felhasznalasra van kitalalva… 2.4ghz hamar betelik. Az 5ghz meg olyan hogy 15m enkent kell uj APt telepiteni…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap