Hírek ipad mini

Dátum: 2014-11-28 | írta: Berci

1

Az iPad mini története

Az iPad mini első generációját 2012. november 2-án mutatták be, az akkori iOS 6-tal.

A kis iPad kijelzője 7,9″-es , vastagsága 7,2 mm, súlya pedig 308 gramm, tehát elmondható, hogy egy könnyű, vékony, kézbeillő tablet. Kijelzője az iPad 1 és 2 felbontását örökölte, viszont ez az 1024 x 768-as felbontás 9,7″ helyett, csak 7,9″ felületen oszlott el, így nőtt a pixelsűrűség 163 ppi-re, viszont ez még közel sem érte el a 326 ppi-s retina felbontást.

ipad-mini

A kis jövevényt az Apple A5-ös processzora hajtotta 512 MB RAM-mal, ami pont elég volt ahhoz, hogy még ne legyen túl drága, de megfelelő teljesítményt nyújtson. Az előlapon egy 1,2 MP-es kamera kapott helyet, a hátlapon pedig egy 5 MP-es, ami képes volt Full HD-s videókat rögzíteni. Tárhely terén a 16, 32, és a 64 GB-os modellek álltak rendelkezésre és természetesen választhattunk Wi-Fi-s, vagy Wi-Fi + Cellular modellt is. Ízlésünk szerint választhattuk a fehér-ezüst színkombinációt, vagy a fekete-palaszürkét, mely később fekete-asztroszürke lett.

ipad-mini-2

Az ezt követő modell, az iPad mini 2 2013. szeptember 8-án látott napvilágot, hivatalosan az Apple Retina kijelzős iPad mini-nek nevezte, de a harmadik generáció bemutatásával áttért a köznyelvben is használatos iPad mini 2 névre. Nevéből is adódóan az egyik legfőbb újítás a Retina kijelző volt, ami 326 ppi-ben volt képes megjeleníteni a kívánt tartalmakat. Másik főbb újítása a kijelzőn kívül a 64-bit-es Apple A7 processzor, ami jelentős sebességnövekedést eredményezett. Érdekesség még ezek mellett, hogy elérhetővé vált a 128 GB-os tárhellyel felszerelt modell is.

ipad-mini-3-3

A jelenlegi legújabb iPad mini modell, az iPad mini 3 2014. október 24-én mutatkozott be, a vártnál kevesebb újítást hozott, de többek között megkapta a Touch ID ujjlenyomat-leolvasót, elérhetővé vált belőle az arany színű modell, viszont 32 GB-os tárhellyel nem tudjuk megvásárolni a legújabb kis iPad-et.

Összességében elmondhatjuk, hogy az Apple egy nagyon kompakt, megfizethető tabletet alkotott meg, ami nagy népszerűségre tett szert és valószínűleg továbbra is népszerű marad a felhasználók körében. (Bár ennek ellenkezőjére utaló jelek is érkeznek – a szerk.)

UPDATE – Ez a cikk is ide tartozik:

Végezetül pedig álljon itt a legelső iPad mini bemutatkozó kisfilmje, Jony Ive narrálásában.

 

Címkék:One Response to Az iPad mini története

  1. Krisztián Kovács says:

    A legujabb iPad mini 3 szerintem nagyon nem fog sikereladasokat felmutatni… Csak a TouchID-t tudtak beletenni? Legjobb darab a mini2… Bar igaz anno a legelso mini sem kapta meg a legujabb procit, 1GB RAM-ot…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap