Hírek ipad mini

Dátum: 2014-11-28 | írta: Berci

1

Az iPad mini története

Az iPad mini első generációját 2012. november 2-án mutatták be, az akkori iOS 6-tal.

A kis iPad kijelzője 7,9″-es , vastagsága 7,2 mm, súlya pedig 308 gramm, tehát elmondható, hogy egy könnyű, vékony, kézbeillő tablet. Kijelzője az iPad 1 és 2 felbontását örökölte, viszont ez az 1024 x 768-as felbontás 9,7″ helyett, csak 7,9″ felületen oszlott el, így nőtt a pixelsűrűség 163 ppi-re, viszont ez még közel sem érte el a 326 ppi-s retina felbontást.

ipad-mini

A kis jövevényt az Apple A5-ös processzora hajtotta 512 MB RAM-mal, ami pont elég volt ahhoz, hogy még ne legyen túl drága, de megfelelő teljesítményt nyújtson. Az előlapon egy 1,2 MP-es kamera kapott helyet, a hátlapon pedig egy 5 MP-es, ami képes volt Full HD-s videókat rögzíteni. Tárhely terén a 16, 32, és a 64 GB-os modellek álltak rendelkezésre és természetesen választhattunk Wi-Fi-s, vagy Wi-Fi + Cellular modellt is. Ízlésünk szerint választhattuk a fehér-ezüst színkombinációt, vagy a fekete-palaszürkét, mely később fekete-asztroszürke lett.

ipad-mini-2

Az ezt követő modell, az iPad mini 2 2013. szeptember 8-án látott napvilágot, hivatalosan az Apple Retina kijelzős iPad mini-nek nevezte, de a harmadik generáció bemutatásával áttért a köznyelvben is használatos iPad mini 2 névre. Nevéből is adódóan az egyik legfőbb újítás a Retina kijelző volt, ami 326 ppi-ben volt képes megjeleníteni a kívánt tartalmakat. Másik főbb újítása a kijelzőn kívül a 64-bit-es Apple A7 processzor, ami jelentős sebességnövekedést eredményezett. Érdekesség még ezek mellett, hogy elérhetővé vált a 128 GB-os tárhellyel felszerelt modell is.

ipad-mini-3-3

A jelenlegi legújabb iPad mini modell, az iPad mini 3 2014. október 24-én mutatkozott be, a vártnál kevesebb újítást hozott, de többek között megkapta a Touch ID ujjlenyomat-leolvasót, elérhetővé vált belőle az arany színű modell, viszont 32 GB-os tárhellyel nem tudjuk megvásárolni a legújabb kis iPad-et.

Összességében elmondhatjuk, hogy az Apple egy nagyon kompakt, megfizethető tabletet alkotott meg, ami nagy népszerűségre tett szert és valószínűleg továbbra is népszerű marad a felhasználók körében. (Bár ennek ellenkezőjére utaló jelek is érkeznek – a szerk.)

UPDATE – Ez a cikk is ide tartozik:

Végezetül pedig álljon itt a legelső iPad mini bemutatkozó kisfilmje, Jony Ive narrálásában.

 

Címkék:One Response to Az iPad mini története

 1. Krisztián Kovács says:

  A legujabb iPad mini 3 szerintem nagyon nem fog sikereladasokat felmutatni… Csak a TouchID-t tudtak beletenni? Legjobb darab a mini2… Bar igaz anno a legelso mini sem kapta meg a legujabb procit, 1GB RAM-ot…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  Pou Pou
  Paul Salameh
  HUF699.00

  Hitman Sniper Hitman Sniper
  SQUARE ENIX
  HUF99.00

  Case Opener Ultimate - Offline Case Opener Ultimate - Offline
  Alex Shibkov
  HUF199.00

  Real Drift Car Racing Real Drift Car Racing
  Real Games SRLS
  HUF199.00

  Lapse: A Forgotten Future Lapse: A Forgotten Future
  Stefano Cornago
  HUF99.00

  Trail Boss BMX Trail Boss BMX
  Yeah Us!
  HUF1,090.00

 • AppleHírek

 • TechNap