Hírek

Dátum: 2015-10-26 | írta: FluffyUnicorn

0

Valaki már megint pereli az Apple-t

A változatosság kedvéért megint perelik az Apple-t, jelenleg amiatt, hogy a Wi-Fi Assist rengeteg adatforgalmat bonyolít le iOS 9-en. A perkérelmet azután nyújtották be, miután több felhasználó is észrevette, hogy a Wi-Fi Assist miatt jelentősen megnőtt az adatforgalma.

A vádak szerint a felhasználók nagy százaléka egész egyszerűen nem érti, hogyan működik a szolgáltatás, ezért használt fel jóval több adatforgalmat a szokásosnál. A felmérések szerint a Wi-Fi Assist által okozott kár összesen meghaladja az 5 millió dollárt, ráadásul a panaszosok szerint a figyelmeztetés a magas adatforgalom-használat miatt túl későn érkezett.

A legfőbb vádpont a “gondatlanságból elkövetett megtévesztés” volt, amivel megsértette Kalifornia állam tisztességtelen üzletpolitikára és hamis hirdetésre vonatkozó törvényét. A Wi-Fi Assist egyébként egy elég hasznos kis fícsör az iOS 9-ben, ami automatikusan adatkapcsolatra vált, ha a Wi-Fi jel túl gyenge.

Nem ez az első alkalom, hogy az Apple egy új szoftver elindítása után egyből perbe keveredik, számtalan alkalommal vonták őket jogi úton felelősségre, elég csak a bendgate-re, a megmagyarázhatatlan jelgyengülésekre vagy arra az esetre gondolni, amikor egy srác kicsit túl sok pénzt költött egy appon belül.

Ha szeretnéd ellenőrzés alatt tartani a Wi-Fi Assist működését, a Beállítások menüben a Mobiltelefon menüpont alatt legalul megtalálod az ide vonatkozó opciót.

Forrás: 9to5Mac

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Hitman Sniper Hitman Sniper
  SQUARE ENIX
  HUF99.00

  Doodle Jump Doodle Jump
  Lima Sky
  HUF99.00

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  HUF2,490.00

  Doodle God™ Doodle God™
  JoyBits Ltd.
  HUF99.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  Implosion - Never Lose Hope Implosion - Never Lose Hope
  Rayark International Limited
  HUF199.00

  True Skate True Skate
  True Axis
  HUF699.00

 • AppleHírek

 • TechNap