Hírek

Dátum: 2016-03-02 | írta: Tocso

0

iPhone 5se vagy SE

Nagy meglepetést nem okoz, hogy az Apple frissíti a 4 inches iPhone modelljét a 2016-os elvárásokhoz, azonban mik lehetnek ezek a frissítések?

Steve Jobs kitartott a kisebb átmérőjű telefonoknál, hite szerint ez az ideális méret a felhasználóknak. Ha ma is élne, valószínűleg belátta volna, hogy bizony egy nagyobb kijelzőnek is van létjogosultsága és ő is támogatta volna az iPhone 6-féle méretnövekedést.

Azonban mind üzleti, mind személyes okokból ő sem, így a jelenlegi igazgató sem hagyja eltűnni a piacról a kisebbik kijelzős iPhone-t.

A név tekintetében utoljára az iPhone 5se volt a pletyka, de mostanában csak iPhone SE néven jelennek meg az új koncepciók.>>>

Mit kell tudni az új iPhone-nak?

Az új 4 inches modellnek két kitételnek kell megfelelnie. Egyrészt kielégíteni a kisebb kijelzőt kedvelők 2016-os igényeit, másrészt az indiai piacra egy versenyképes árra kell érkeznie. A processzor választás szerint rossz lehetőség nincs, hisz az összes A szériás processzora elég erős, A8 vagy A9-es széria közül lesz valamelyik, de én az A8-at tartanám valószínűleg az igények miatt.

A Touch ID és az Apple Pay támogatást is megkapja majd, azonban a 3D Touchot nem. Ennek anyagi oka is van, illetve a technológiát meghagyják az iPhone 6s szériának.

iphone5seschematic

Ha megvan a termék, már csak az ár a nagy kérdés. Két elképzelés lehetséges:

 • Egyrészt az iPhone 5s-t kivezeti a termékpalettából, és az iPhone SE veszi át a helyét az “olcsó” iPhone kategóriában, és ezzel szeretné az Apple az indiai eladásokkal javítani az iPhone eladásokat.
 • Másik lehetőség viszont az, hogy marad az 5s, és a fejlődő országokba kerül, mint egy olcsósított Apple telefon nagyon jó árazással, az iPhone SE pedig a fejlett országokban lesz a belépő modell.
Mindkettő termék lehetséges, a márciusi eventen kiderül, hogy tervezi ezt a negyedévet az Apple.

Forrás: Macrumors

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Stardew Valley Stardew Valley
  Chucklefish Limited
  HUF1,790.00

  Pou Pou
  Paul Salameh
  HUF699.00

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  HUF2,490.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  Bridge Constructor Bridge Constructor
  Headup GmbH
  HUF199.00

  Pocket Build Pocket Build
  MoonBear LTD
  HUF349.00

  Hitman Sniper Hitman Sniper
  SQUARE ENIX
  HUF99.00

 • AppleHírek

 • TechNap