Hírek

Dátum: 2016-03-22 | írta: Tocso

3

iOS 9.3 újdonságok, tapasztalatok, tippek [VIDEÓ]

Ma este elérhetővé vált az iOS 9 legújabb verziója, mellyel több hasznos újítás is érkezett.

Night Shift

A mindennapokban a leghasznosabb újítás lesz, mely a Control Centerben kapott egy ikont, illetve elérhető a beállításokból is.

A funkció feladata, hogy lecsökkentse a szemfáradtságot, vagy a rosszt alvást okozó kék szín alkalmazását, ezzel kvázi besárgítja a kijelzőt, mely így kellemesebb érzés a szemnek. Így az esti hír- vagy könyvolvasás már nem lesz annyira megterhelő, és az alvás minősége is nő. (A kék színtől az agy nem indítja be az esti órákban a melatonintermelést, ami a pihentető alváshoz szükséges. – HLB) A funkció elindítható a már említett Control Centerből, vagy beállítható ütemezett automatikus ki-bekapcsolás is.

Ami még fontos, hogy a működéséhez ki kell kapcsolni az aksikímélő funkciót, csak így működik.

ios-9-3-night-shift

Jegyzetek zárolása

Nos, ez a funkció kicsit trükkös. Nem magát az alkalmazást tudjuk zárolni jelszóval vagy Touch ID-val, hanem csak az adott jegyzetet, de abból is csak olyat, ami iCloudhoz van rendelve. A funkció elérése is kicsit bonyolult, talán nem a legjobb megoldást választotta az Apple.

jegyzetek8

Először menj a “Beállítások – Jegyzetek” fülhöz, majd hozz létre egy jelszót, illetve lehetőség szerint kapcsold be a Touch ID-s lehetőséget. Ezután ha létrehozol egy új jegyzetet, melyet zárolni szeretnél, használd a kis Egyéb fület, majd a “Jegyzet zárolása” ikonnal a jegyzet zárolható. A következő megnyitáskor a le nem zárt feljegyzések továbbra is olvashatóak, a zároltak csak jelszó vagy ujjlenyomat birtokában érhetőek el.

Mindezt képekkel is elmeséljük itt >>>

3D Touch

Sajnos az eszközeimen még nem sikerült tesztelni, de az iPhone 6s/6s Plus-tulajoknak új funkciók érhetőrk el a 3D Touch révén a gyári alkalmazásokon. Ami viszont rossz hír, hogy a Beállításokból eltűnt a háttérkép-gyorselérés.

ios-9-3-beallitasok

LTE => 4G

Továbbiakban a status baron most már nem LTE felirat látható, ha aktiválva van, hanem egyszerűen csak 4G. (de valakinél maradt az LTE – a szerk.)

Egyéb javítások

Olyan igencsak időszerű javítások érkeztek az iOS 9.3-mal, mint:

 • a hírhedtté vált 1970 január 1-ei hiba
 • akkumulátorállapot pontatlan kijelzése
 • iMessage-aktiválást, vagy a használatát akadályozó hiba

Röviden ennyi az új iOS 9.3, az akkumulátor és a használhatóság tesztje a következő napokban következik.
Az viszont már reménykedésre ad okot, hogy iPaden a Slide Over és a Kép a képben funkció sokkal gördülékenyebbé vált.

Akinek aktiválási problémák miatt nem sikerült a frissítés, az a készülékét iTunesra csatlakoztatva próbálja meg, így már menni fog.

Indulhat a kibeszélő, Nektek tetszik az iOS 9.3?

 

Címkék:3 Responses to iOS 9.3 újdonságok, tapasztalatok, tippek [VIDEÓ]

 1. frostyler says:

  Nem tudom, nekem továbbra is LTE-t ír

 2. Gábor Gelsinger says:

  Mindkettőn frissítettem tegnap este, az egyik készülékem (Telenoros 5S) LTE-t ír, a másik, a telekomos 5S pedig 4G-t. Érdekes. Előtte mindegyik LTE-t írt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • AppleHírek

 • TechNap