Hírek steve jobs

Dátum: 2016-05-11 | írta: Tocso

0

Steve Jobs szellemisége él az Apple Watchban?

Tim Bajarin a Time magazin egyik írója tett közzé egy cikket, melyben Steve Jobs és az Apple Watch fejlesztési irányát kapcsolja össze.

Az információkat elmondása szerint az Apple felső vezetésétől szerezte, így adva hitelt írásához.
Mint tudjuk, Jobsnál 2004-ben diagnosztizáltak hasnyálmirigyrákot, mely onnantól végigkísérte életét. Ekkor látta Steve, hogy mennyire nagy szakadék van az orvoslás és a betegek közt.

Az aktuális állapotról vagy tünetekről nem tudnak az orvosok, sokszor kórházon belül sem volt meg a megfelelő információáramlás az osztályok közt.

A technológia akkoriban nem tette lehetővé, hogy akár okos-telefonon, akár egy komplexebb rendszerben gyűjtsük az ilyen jellegű adatokat, azonban napjainkban már eljött az idő, hogy ezekhez a fejlesztésekhez letehetők legyenek az alapok.

Az iOS 8-ban érkezett az Egészség alkalmazás, mely egy központi appba gyűjtötte a különböző adatokat, legyen az akár egy alkalmazásból származó vagy akár okos-kiegészítőé.

Ezután jöttek a nyílt forráskódú fejlesztések, mint a HealthKit, ResearchKit vagy CareKit, melyekben ott a lehetőség egy beteg-orvos közti állandó kommunikációhoz, így segítve a pontosabb diagnózist és ezáltal a sikeresebb orvoslást.

A legnagyobb fejlesztés azonban mégis az Apple Watch, hisz hiába hangoztatja a legtöbb esetben az Apple, hogy a Watch egy divattermék, a benne rejlő lehetőségek és az adott gyári alkalmazások miatt az egészséghez és információszerzéshez sokkal több  köze lesz a jövőben.

Forrás: RedmondPie

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  2 490 Ft

  Farming Simulator 20 Farming Simulator 20
  GIANTS Software GmbH
  2 290 Ft

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  199 Ft

  Hitman Sniper Hitman Sniper
  SQUARE ENIX
  99 Ft

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  2 490 Ft

  Terraria Terraria
  505 Games (US), Inc.
  1 790 Ft

  Monopoly Monopoly
  Marmalade Game Studio
  1 490 Ft

 • AppleHírek

 • TechNap