Hírek

Dátum: 2016-08-25 | írta: Tocso

0

Tölthető az iOS 9.3.5

Az Apple mintha futószalagon szállítaná nekünk az iOS frissítéseket, hiszen a nemrég megjelent iOS 9.3.4 után már itt is az újabb update.

Az Apple szoftvermérnökei jól láthatóan nem tétlenkednek, hisz  a nemrég megjelent iOS 9.3.4-ről hittük azt, hogy az utolsó frissítés az iOS 10 előtt.

Ennek ellentmondóan mától tölthető az iOS 9.3.5, mely az Apple szerint olyan biztonsági frissítést tartalmaz, melyet minden iOS tulajnak ajánlott telepíteni. 🙂

Ez a biztonsági rés valószínűleg az NGO Group által talált hiba lesz, melyen keresztül lekövethetők voltak az iMessage üzenetek.

– UPDATE –

A biztonsági javítás – melyet az Apple nagyon ajánl telepíteni – egy kifinomult malware támadást előz meg.

Ez egy linken érkezhet, mely után egyfajta jailbreakként jogot szerez bizonyos információk eléréséhez. Így képes hozzáférni a hívásokhoz, sms-ekhez, Facetime hívásokhoz és e-mailekhez is – egyszóval szinte minden kritikus magántartalomhoz.

Ez a malware „Pegazus” néven vált ismertté, melyről tájékoztatták az Apple-t, aki 10 nap alatt össze is állította a biztonsági csomagot, mellyel megakadályozza minden hasonló káros kód telepítését.

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap