Hírek

Dátum: 2016-09-30 | írta: Tocso

0

Mégis gyűjt iMessage információkat az Apple

Nem kell megijedni, nem az üzenetváltásokat archiválja az Apple, de pár adatot mégis megőriz egy rövid ideig.

Azt tudjuk, hogy az Apple elég érzékeny az adatbiztonságra, így a legfelsőbb bíróságokig képes elmenni egy-egy adatvédelmi kérdésben.

Bár az iMessage end to end titkosítást használ, így csak a küldő- és a fogadó fél tudja olvasni az elküldött üzenetet, van olyan információ, melyet tárol az Apple, és hatósági kérésre kiadja azt.

Az iMessage üzeneteknél ez azt jelenti, hogy az adatcsomag tartalmazza, hogy mikor, milyen IP címről, és milyen címre lett elküldve az üzenet.

Ezt az információt 30 napig őrzik, melyet a hatóságok megfelelő indokkal kikérhetnek, illetve kérhetik az információ 30 napig való tárolását.

Ha semmiféle kérés nem érkezik, ezek az adatok automatikus törlődnek az Apple szervereiről.

applelawenforcementdocumentation-800x735

Az ügyben megszólalt az Apple szóvivője is, aki hangsúlyozta, hogy ezek az adatok csak metaadatok, melyeket 30 nap után törölnek, ha pedig kérés érkezik ezek kiadásáról, az csak nyomos indok esetén történik meg.

Az üzenetváltások azonban továbbra is titkosítva maradnak, azok az Apple számára is apró fájlok, amikkel nem tudnak mit kezdeni.

Továbbá elmondta, hogy az Apple oldalán tovább lehet olvasni ezekről a tárolt adatokból, de biztosított mindenkit, hogy továbbra is prioritás a cégnek az adatok védelme.

Az ilyen szintű adatgyűjtéssel nincs igazán gond, hisz így a magánadatok biztosítása mellet bűntény esetén a rendőrség is el tud indulni valami nyomon, így mindkét fél számára megmaradhat a jó viszony.

Forrás: Macrumors

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap