Tippek és Trükkök

Dátum: 2016-10-11 | írta: Howard

1

iCloud-tipp: Nem szinkronizálódnak a kontaktok? Ezeket tedd.

Az iOS képes arra, hogy a Gmailből és a Facebookról is átvegyen kontaktadatokat, de egy iOS-frissítés átbillenthet egy kapcsolót a tudtunkon kívül, és megeshet, hogy elkezdi a telefon nem szinkronizálni a kontaktokat az iCloudon keresztül.

Először is érdemes az egyszerűbbik megoldási lehetőséget választani, mert lehet, hogy a hiba központi; épp szünetel a szolgáltatás, és csak ez okozza a szinkronizálás hiányát. Ennek ellenőrzéséhez katt ide. Ha az iCloud Contacts ZÖLD, valószínűleg a mi készülékünkben van a hiba.

A másik egyszerűbb lehetőség az, hogy valami a telefonunk operációs rendszerén belül állítódott el, amit a funkció ki- és bekapcsolása rendszerint helyreállít. Ez minden más funkcionális probléma esetében hasznos: kapcsoljuk ki és be az adott funkciót. Irány a Beállítások —> iCloud szekció, és ott a kapcsoljuk ki és be a Kontaktok sorban lévő csúszkát, majd teszteljük egy új kontakt felvitelével, átkerül-e az iCloudba vagy más készülékünkre (leginkább egy Macre).

Ha ez nem segít

…annak lehet az oka a következő: aktiválva van a Gmail és az iCloud fiók kezelése is, és nem az iCloud van beállítva elsődleges fiókként, emiatt a kontaktokat a készülék a Gmailbe küldi be, azzal szinkronizálja (a Facebook rendszerébe nem tudja küldeni, csak átvenni tud onnan), és épp emiatt az iClouddal nem.

Lépjünk be a Beállítások —> Kontaktok szekcióba, és ott ellenőrizzük, hogy mi az alapértelmezett fiók. Állítsuk iCloudra. Ha már eleve iCloud volt az alapértelmezett fiók, akkor nem ilyen jellegű a probléma.

kontaktok szinkronizálása

 

Ezután már minden újonnan felvitt kontakt az iCloud-fiókba kerül. A probléma csak az, hogy talán van néhány kontaktunk, amit korábban már sikerült a Gmailbe szinkronizálnunk, pedig nem oda szántuk.

Ez ügyben két lehetőségünk van:

Miután beléptünk a Google Címtárába, exportáljuk az összes névjegyet, hogy aztán azt majd importálni tudjuk Macen vagy az iCloud online felületén, vagy ha itt túl sok irreleváns (pl. csak emailcímet tartalmazó) kontaktunk van, akkor a másik lehetőségként manuálisan visszük be az iCloudba az adatokat; szintén Macen vagy az iCloud online felületén.

Ha netán a teljes export-import mellett döntesz, a funkciót az alábbi helyeken találjuk. Mivel a funkció nem működik a Google Címtár új felületén, az első képen látható menüpont visszaküld minket a régi felületre, ahol a második képen látható módon érjük el a funkciót:

google-import1 google-import2

A kapott fájlt az iCloudba az iCloud Címtár bal alsó sarkában található fogaskerék-ikonra kattintva lehet importálni.

icloud-import

Végezetül azt kell eldöntenünk, hogy szeretnénk-e, hogy a Gmail-kontaktok is láthatóak legyenek a kontaktjaink között (esetleg hogy a Facebook-kontaktok is, hasznos funkció, csak lehet hogy sok ismerősünkből két-három példány lesz a címtárban, bár elvben lehetséges az egyesítés is). Ennek beállításához el a Kontaktok alkalmazást (vagy a Telefon alkalmazáson keresztül lépjünk be, ha így szoktuk meg), bökjünk a bal felső sarokban a Csoportok gombra, és ott igény szerint tegyünk/hagyjunk pipát a Gmail és a Facebook mellé.

Ha a fentiek közül semmi sem segít, érdemes írnunk angolul az Apple Supportnak Twitteren, vagy felhívnunk az Apple zöldszámát: +36 80 983 435. Alapfunkciók szintjén akkor is segítséget nyújtanak, ha már lejárt a támogatás a készülékünkre.

Címkék:One Response to iCloud-tipp: Nem szinkronizálódnak a kontaktok? Ezeket tedd.

 1. expa says:

  hú, ez hasznos volt! Köszi 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Lapse: A Forgotten Future Lapse: A Forgotten Future
  Stefano Cornago
  HUF99.00

  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  HUF2,490.00

  Papa\'s Mocharia To Go! Papa\'s Mocharia To Go!
  Flipline Studios
  HUF699.00

  Hitman Sniper Hitman Sniper
  SQUARE ENIX
  HUF99.00

  Geometry Dash Geometry Dash
  RobTop Games AB
  HUF699.00

 • AppleHírek

 • TechNap