Hírek

Dátum: 2016-10-12 | írta: Tocso

0

Rengetegen várják az új MacBookokat

A napokban érkezett egy elemzés, mely azt mutatja, hogyan áll a számítógépes piac a tavalyi év hasonló időszakához képest – egyértelműen jól látszódik a kivárás a felhasználók részéről.

Alapesetben elmondható, hogy mind az asztali pc, mind a laptop piac egyre csak zsugorodik – ez annak köszönhető, hogy egyre több háztartásban található tablet, vagy nagy kijelzővel rendelkező okostelefon, mellyel sokkal kényelmesebb az ágyban böngészni, mint egy laptoppal.

A legnagyobb gyártók, mint a Lenovo, HP, Dell, mind tudják tartani nagyjából a piaci részesedésüket, egyik negyedévben kicsit csökkennek az eladásaik, a másikban kicsit nőnek.

Az Apple esetében azonban jól látható, hogy a már előre beharangozott pletykák miatt az emberek inkább kivárnak a vásárlással, hogy a legfrissebb modellt vehessék meg.

Ez az Apple-nek az előző év hasonló időszakához képest 13,4%-os eladás csökkenést jelent,mely a következő negyedéves jelentésekben ugyan csak nem fog túl jól kinézni.

gartner_3q_16_global

A Gartner becslése szerint a PC-s piac nem fog egyhamar stagnálni, mivel idén is csökkenni fognak az eladások 5,7%-kal, mely már egy nyolcadik éve tartó lejtmenet a számítógépek piacán.

Az Apple szerencsés helyzetben érezheti magát, hisz bár nincs nagy piaci részesedése, azt stabilan tudja tartani, sőt, lassan, de biztosan növelni is tudja azt Amerikában.

gartner_3q16_us_trend

Az Apple-nek már elvileg mindene megvan, hogy piacra dobja új Macjeit, hisz a hardvergyártók is elérhető tették új eszközeiket, szoftver terén pedig volt ideje felkészülni az cégnek.

Reméljük a karácsonyi szezonra elérhető lesz az új Mac termékcsalád.

Forrás: MacRumors

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap