Hírek

Dátum: 2016-11-21 | írta: Zehy

0

iSamurai Heti Akció – iPhone 6 előlap és érintő csere – 26.990 Ft

6 hónap garanciával. Az akció időtartama november 21. – december 4.

Bizonyára sokan hallottátok azt a történetet, ami szerint Steve Jobs az első generációs iPhone bemutatója előtt nem sokkal kitalálta, hogy a műanyag nem lesz elég prémium, így üvegre cseréltette a kijelző érintő felületét.

Azóta sok víz lefolyt már a Dunán, több generációnyi iPhone és Gorilla Glass jelent meg, de még a mai napig se elpusztíthatatlanok az okostelefonok érintőüvegei. Naponta találkozom az utcán több olyan emberrel is, akinek ripityára van törve a telefonjának a kijelzője, de ez őket nem zavarja, pedig sok eseteben még a szilánkok is kiesnek belőle.

Egyértelműen az egyik legnépszerűbb javítás amit a szervizünkben kérni szoktatok: a kijelzőcsere. Egy nem működő gombbal, jack-csatlakozóval, gyorsabban merülő telefonnal még el lehet lenni egy ideig, de a kijelző az, ami lényegében megtestesíti a telefont és ha ezzel van valami gond, akkor az bizony nagyban rontja felhasználói élményt, nemcsak ránézésre, hanem tapintásra is. Amikor valaki elejti az iPhone-ját és az csúnya hanggal földet ér kijelzővel lefelé, akkor meg szokott állni az ütő a tulajdonosban. Amíg fel nem fordítja a készüléket, reménykedik benne, hogy a készülék egyik legdrágább része, a kijelző ép és sértetlen és nem szorul cserére, viszont amíg fel nem fordítja, ugyanannyi esélye van, hogy ép, mint hogy pókhálósra tört. Egyszerre kell feltételezünk mindkettőt, mint akár a Schrödinger macskája kísérletben az egyszerre élő és holt macskát.

i6-elolap-nov21-nagy

A kijelzőcsere az esetek túlnyomó részében törés miatt szükséges, viszont amit már kevesebben tudnak vagy épp tapasztalnak, hogy bizony a kijelző vagy az érintő panel nem csak leejtés során válhat használhatatlanná, hanem számos egyéb oka is lehet ennek. Vegyük is ezeket szépen sorba. Leejtés során mind az üveg betörhet, mind pedig az LCD is, ami ilyenkor becsíkozódik, egyes részei furán villódzanak vagy épp teljesen feketék lesznek. Mint az köztudott, az elektronikai eszközök nem szeretik a nedvességet, a vizet, és ez az iPhone-ok esetén sincs másképp. Számos, kijelzővel kapcsolatos hibáért bizony a készüléket ért nedvesség a felelős, így a látszólag ép és jól működő kijelző is működésképtelenné válhat. A kijelző modul szalagkábelén található a vezérlő elektronika, ennek a beázása a következő hibajelenségek kiváltó oka lehet: van kép, de nincs háttérvilágítás; se kép, se háttérvilágítás; nem homogén a háttérvilágítás; az érintő panel nem érzékeli az ujjunkat, nem reagál rá, vagy csak helyenként működik.

Az iPhone 6 elég hajlamos arra, hogy szilánkosra törjön az üvege, ami sok esetben a lekerekített szélű előlapnak köszönhető. Ez a széria is azok közé tartozik, amiknél a kijelző cseréhez nem kell az egész telefont szét szerelni, nem úgy, mint az iPhone 4 és 4s esetén. Az alsó két csavar eltávolítása után már speciális eszközzel ki is nyithatjuk a telefont és az 5s-sel ellentétben már nem kell figyelni arra se, hogy a Touch ID szalagkábele a kinyitáskor el ne szakadjon. A kijelzőt derékszögnél nagyobb szögben nem szabad kihajtani a készülék házából, nehogy valami egyéb kárt okozzon egy alkatrészben vagy csatlakozóban. Az akkumulátor lecsatlakoztatása után még el kell távolítani a kijelző szalagkábeleinek csatlakozóit fedő shieldet, hogy végre leválaszthassuk a tönkrement kijelzőt. Az új előlapra még át kell szerelni a Touch ID-s Home gomb azon részét, ami két csavarral, egy shielddel és némi ragasztóval van rögzítve a régi előlapra. Ha ezzel is megvagyunk, akkor már csak össze kell szerelni a készüléket és tesztelni, hogy minden rendesen működik-e, jó-e az új kijelző.

.
Az elkövetkező két hétben az iPhone 6 tulajdonosoknak szeretnénk segíteni azzal, hogy kedvezményes áron cseréljük a meghibásodott, betört előlapot és érintőüveget. A javítás nagyjából egy órát vesz igénybe és természetesen erre is 6 hónap garanciát vállalunk.

Részletekért látogass el a www.isamurai.hu/akcio oldalra, ahol részletesen olvashatsz heti akciónkról.

Az iSamurai Csapata

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  2 490 Ft

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  199 Ft

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  2 490 Ft

  The Wanderer: The Wanderer:
  ARTE Experience
  1 490 Ft

  WORMS WORMS
  Team17 Software Ltd
  699 Ft

  Stardew Valley Stardew Valley
  Chucklefish Limited
  1 790 Ft

  Dragon Castle: The Board Game Dragon Castle: The Board Game
  Horrible Guild
  199 Ft

  Pou Pou
  Paul Salameh
  699 Ft

 • AppleHírek

 • TechNap