Hírek

Dátum: 2016-11-22 | írta: Tocso

0

Az Airport termékcsalád szűnhet meg legközelebb

Apple csendben kivezette saját gyártású monitorját termékpalettájáról, s ha igazak a hírek, akkor megvan a következő áldozat is.

Az Apple három termékkel szerepel a routerek piacán. A belépő Airport Express-szel, a pro verziós AirPort Extreme-mel, és a biztonsági mentéses Time Capsule készülékkel.

Ezek a termékek 2013 óta nem kaptak frissítést, így sokan a mostani WWDC-re várták azt, mivel készlet hiány volt a termékekre – azonban sem említés nem történt róluk az bemutatón, sem “csendes” frissítés nem történt az Apple oldalán.

A Bloomberg információi azonban nem túl derűsek a témával kapcsolatban.

Szerintük ugyanis az Apple átcsoportosította a routerek fejlesztőit az Apple TV fejlesztőihez, így kvázi magára hagyva a termékcsaládot. Erre azért volt szükség, hogy Apple a nagyobb bevételi lehetőségbe ölhessen pénzt és energiát, márpedig az AirPortok nem sok bevételt hoznak, akárcsak a nemrég beszüntetett Thunderbolt Display.

Airport családot sokan szeretik, hisz az Express modell a $100-os belépési árral nem egy drága Apple termék, plusz AirPlay kompatibilitása miatt olcsó megoldás is volt otthoni hangrendszer összerakásához.

A Time Capsule megszűnése pedig az offline biztonsági mentés kedvelőknek lesz kedvezőtlen, mivel bár olcsók és biztonságosak a felhő alapú biztonsági mentések, csak online elérhetőek.

Jelenleg az Apple és viszonteladói boltjaiban elérhetőek még a termékek, azonban ha igazak a hírek, akkor a raktárkészlet elfogyása után már nem érkezik majd újabb szállítmány.

Forrás: MacRumors

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap