Hírek

Dátum: 2016-11-22 | írta: Tocso

0

Az Airport termékcsalád szűnhet meg legközelebb

Apple csendben kivezette saját gyártású monitorját termékpalettájáról, s ha igazak a hírek, akkor megvan a következő áldozat is.

Az Apple három termékkel szerepel a routerek piacán. A belépő Airport Express-szel, a pro verziós AirPort Extreme-mel, és a biztonsági mentéses Time Capsule készülékkel.

Ezek a termékek 2013 óta nem kaptak frissítést, így sokan a mostani WWDC-re várták azt, mivel készlet hiány volt a termékekre – azonban sem említés nem történt róluk az bemutatón, sem “csendes” frissítés nem történt az Apple oldalán.

A Bloomberg információi azonban nem túl derűsek a témával kapcsolatban.

Szerintük ugyanis az Apple átcsoportosította a routerek fejlesztőit az Apple TV fejlesztőihez, így kvázi magára hagyva a termékcsaládot. Erre azért volt szükség, hogy Apple a nagyobb bevételi lehetőségbe ölhessen pénzt és energiát, márpedig az AirPortok nem sok bevételt hoznak, akárcsak a nemrég beszüntetett Thunderbolt Display.

Airport családot sokan szeretik, hisz az Express modell a $100-os belépési árral nem egy drága Apple termék, plusz AirPlay kompatibilitása miatt olcsó megoldás is volt otthoni hangrendszer összerakásához.

A Time Capsule megszűnése pedig az offline biztonsági mentés kedvelőknek lesz kedvezőtlen, mivel bár olcsók és biztonságosak a felhő alapú biztonsági mentések, csak online elérhetőek.

Jelenleg az Apple és viszonteladói boltjaiban elérhetőek még a termékek, azonban ha igazak a hírek, akkor a raktárkészlet elfogyása után már nem érkezik majd újabb szállítmány.

Forrás: MacRumors

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Lapse: A Forgotten Future Lapse: A Forgotten Future
  Stefano Cornago
  HUF99.00

  Doodle Jump Doodle Jump
  Lima Sky
  HUF99.00

  Assassin\'s Creed Identity Assassin\'s Creed Identity
  Ubisoft
  HUF699.00

  Farming Simulator 20 Farming Simulator 20
  GIANTS Software GmbH
  HUF2,290.00

  Kingdom: New Lands Kingdom: New Lands
  Raw Fury
  HUF699.00

  I Dig It I Dig It
  InMotion Software, LLC
  HUF349.00

  Pou Pou
  Paul Salameh
  HUF699.00

 • AppleHírek

 • TechNap