Bulvár

Dátum: 2016-12-19 | írta: Tocso

0

Valamit újít az OLED technológián az Apple az iPhone 8-ra

Bár még csak pár hónapja van piacon az iPhone 7, már a következő generációs iPhone gyártásán töri a fejét az Apple, hogy az iPhone 10. születésnapjára minden rendben menjen.

Egy év nem túl sok idő, főleg, ha gyártástervezésről van szó. Azt tudjuk, hogy ilyenkor az Apple rosszabb esetben is 6-7 készülék prototípust tesztel, s a legjobból indul meg ténylegesen is a tömeggyártás.

Az OLED kijelzős hírek egyre biztosabban jönnek, de sajnos technikai okok miatt nem maradéktalan az öröm. A jelentések szerint ugyanis csak a Samsung fog tudni elkészülni az OLED kijelzős gyártósorával 2017-re, mellyel közel 70-100 millió darabot tudnak majd gyártani évente.

Bár nagy számnak mondható, ez az Apple-nek több szempontból sem jó. Egyrészt újra a Samsungtól teszi függővé a gyártást, ahogy az az A szériás processzor chipeknél is történt.

Másrészt pedig ez csak az éves iPhone eladások felét tudná lefedni, mivel jelenleg ez a szám mintegy 200 millió darabra tehető évente.

A megoldás pedig tényleg egy “prémium” modell bevezetése lehet, melyhez elég OLED panelt tudna gyártani a Samsung a szokványos LCD modellek mellé.

Viszont jó hír, hogy az Apple nem áll meg a szokványos hajlított OLED paneleknél, mint amit már a Galaxy S7 Edge is láthattunk.

Egy nem részletezett új érzékelő technológiát is hozzáfejleszt az Apple, mely lehetővé teszi, hogy készülék oldalán is vezérelni tudjuk iPhone-unkat. Ez hasonló megoldás lehet, mint a MacBook Próknál a Touch Bar sáv, mely plusz lehetőséget ad a felhasználóknak.

Forrás: MacRumors

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • Hivatalos szervizpartnerünk

  • Just Mobile ShutterGrip

  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap