Hírek

Dátum: 2016-12-21 | írta: Tocso

0

Nem szűnik meg az asztali Mac-paletta, SŐT

Sok területen dolgozik keményen az Apple, hogy a lehető legjobbat nyújtsa, azonban az asztali Mac-tulajok jogosan érezhették magukat elfelejtve, eddig.

A macOS folytonos fejlesztése szépen halad, az Apple igyekszik a userek igénye szerint formálni, legyen az személyi vagy professzionális felhasználás.

Hardver tekintetében azonban már nem ilyen rózsás a helyzet.

Bár a MacBook-vonal mondhatni folyamatosan fejlődik, az asztali Macek, mint az iMac, a Mac mini, vagy a Mac Pro már évek óta nem kapott semmiféle frissítést.

Ennek egyik oka, hogy maguk a hardver gyártók is kicsit megtorpantak a fejlődésben, már nincs akkora különbség egy-egy új-generációs processzor vagy grafikus kártya közt.

Viszont a mellett sem szabad szó nélkül elmenni, hogy az Apple sokszor nem túl erős hardvert épít számítógépeibe, mely érthető is, ha pl. az akkumulátor üzemidejének a maximalizálása a cél, azonban ilyenről az asztali Maceknél szó sincs.

Egyszerűen csak a dizájn oltárán áldozzák be a hardvert, márpedig aki egy iMacet vagy Mac Prót vesz, nem feltétlen a dizájn miatt választja, hanem a hardver miatt (is).

Ezért is lett egyre nagyobb visszhangja a hardveres frissítéseknek, melyre maga Tim Cook reagált.

A cégvezető elmondta, hogy nincsenek elhanyagolva a potenciális vásárlók, mivel most is valami nagy durranáson dolgoznak. Bár részleteket nem mondhat, érdemes rá várni.

A Mac tulajok nincsenek kisegítve ezzel, de legalább tudják, hogy az Apple dolgozik valamin és valószínűleg a jövő évben már érkezhetnek az új-generációs asztali készülékek is.

Forrás: 9to5Mac

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap