Tippek és Trükkök

Dátum: 2017-01-07 | írta: Zehy

1

Így csinálj szabad tárhelyet az iPhone-on! 2. részA téma megunhatatlan, egy héten belül akár többször elő is kerül az oldalunkon, így újabb bejegyzéssel jelentkezünk az iPhone-tárhelyet érintően.

Az új telefonok és a 16GB-os eltűnésével kicsit enyhült ugyan a nyomás, de ettől függetlenül sokan nem szeretik, ha felesleges szeméttel van tele a telefon és bizony a nagyobb tárhelynél is előfordulhat, hogy 500-1000 szabad megabájt életet menthet.

Ráadásul hiába törlünk esetleg felesleges képeket vagy videókat, sokszor úgy tűnik, hogy az Other (Egyéb) szekcióra semmi ráhatásunk nincs, ami kifejezetten bosszantó tud lenni.

iphone-tarhely-egyeb-tisztitas

Ennek a szemétnek az eltüntetésére egyszerű és hivatalos megoldás nincs és rengeteg összetevőből állhat a dolog.

A nem egyszerűnek most neki se állunk – a „Összes tartalom, beállítás törlése”-tortúrát nem részletezném és rengeteg hibalehetőség is fenn áll.

Az egyik legjobban észrevehető “furcsaság” a cache-t használó appok duzzadása, mint pl.: a Facebook, az Instagram és a Messenger.

“”A “cache” fogalommal gyakran találkozunk a korszerû számítástechnikai rendszerek leírásánál. A szó eredeti jelentése “rejtekhely”, és ez némileg utal a cache funkciójára is. A cache egy olyan nagyon gyors mûködésû tároló, amelyben a gyakran használni kívánt adatokat átmenetileg tároljuk (“rejtjük”) azért mert így azokhoz sokkal gyorsabban hozzáférhetünk mintha mindig az eredeti, lassabb elérésû forráshoz kellene nyúlnunk.””

Sokszor előfordul, hogy az említett alig 100 megás Instagram pl. 400, de akár 800 megásra is felszívja magát. Ennek a megoldása első körben az app újratelepítése lehet, de a különböző tisztító-programokkal azért könnyebben és több más alkalmazással együtt elintézhetjük a dolgot.

Ezekkel a programokkal azonban van egy elég nagy probléma, miszerint legtöbbször csak számítógéppel összekötve működnek, de még így is fehér hollónak számít a megbízható vagy egyáltalán a használható belőle. Erre sajnos a szoftvergyártók is rájöttek és az egyetlen értelmes pl. már pénzért kínálja szolgáltatásait.

iPhone tisztítás szoftveresen-Frissítve!

Mint minden operációs rendszer, az iOS is használ ideiglenes és cache fájlokat, melyek az idő során bizony felhalmozódnak iEszközünkön. Ezek sokszor bosszantóan sok felesleges adatot hagynak meg nekünk, melynek bizony tárhelyünk látja kárát.

Ezután nem csoda, ha az App Store tele van mindenféle “tisztítóval”, azonban a beszámolók szerint 99%-uk átverés és/vagy fizetős, így meglehetősen nehéz és komplikált a szűrés az egyszeri felhasználó számára.

Tavaly tavasszal tehát villámcsapásként futott körbe a Apple-lel foglalkozó oldalakon egy pofonegyszerű megoldás, mely villámgyors és mindenki számára könnyen elérhető megoldást kínált a régóta jelen lévő problémára.

Így csinálj szabad tárhelyet az iPhone-on!

A Redmond Pie-on találtam ezt a cikket, melyről elsőre azt gondoltam, hogy csak a szokásos clickbait baromság lesz, esetleg töltsek le valami szuper alkalmazást, ami majd pénzt kér… de elolvasva, majd természetesen kipróbálva, magam is meglepődtem a végeredményen. A művelet végrehajtásához semmire nincs szükségünk, mindent megtalálunk az iPhone-on.

Meglepő módon tökéletesen és nagyon egyszerűen működött a dolog, gyk. hibalehetőség nélkül bárki meg tudta csinálni.

Aztán valamelyik iOS-frissítésnél többen is jelezték, hogy az eddig működő megoldás nem lehetséges többé, az Apple mindenképpen levonja az összeget, bárhogy is állunk neki a műveletnek.

A legutolsó hírek szerint egyébként megint jól működik a rendszer, de érthető, ha ezek után egyre kevesebben állnak neki kipróbálni ezt a módszert.

És ezzel el is érkeztünk a cikk végéhez, mely egy viszonylag új alkalmazásra hívja fel a figyelmet, ami egyrészről ingyenes, másrészről könnyen kezelhető és másodpercek alatt szabadít meg minket a felesleges megabájtoktól.

img_3856

A programban lehetőség van külön esetleg a fotókat, külön a videókat is átnézni, de figyelmeztető jelzést is beállíthatunk a tisztítás szükségességéhez, ha éppen úgy tartja kedvünk.

Ami érdekesség, hogy egymás után akár kétszer-háromszor is lefuttathatjuk a tisztítást, érdemes megnézni a számokat néha így is.

Próbáljátok ki, aztán jöhetnek az eredmények! 😉

Fejlesztő:

Ár:
Méret: 0 MB

Címkék:One Response to Így csinálj szabad tárhelyet az iPhone-on! 2. rész

 1. Roleee_tavaszraformaidozitunk says:

  Müködik faszán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Lapse: A Forgotten Future Lapse: A Forgotten Future
  Stefano Cornago
  HUF99.00

  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  HUF2,490.00

  Papa\'s Mocharia To Go! Papa\'s Mocharia To Go!
  Flipline Studios
  HUF699.00

  Hitman Sniper Hitman Sniper
  SQUARE ENIX
  HUF99.00

  Geometry Dash Geometry Dash
  RobTop Games AB
  HUF699.00

 • AppleHírek

 • TechNap