Hírek

Dátum: 2017-02-01 | írta: Tocso

0

iOS 11-re már csak 64 biten futó alkalmazások lesznek telepíthetők

Az Apple még 2013 végén kezdett meg egy utat, mely úgy néz ki, 2017 szeptemberében hoz egy nagy volumenű, de időszerű változást.

Az iOS 10.3 bétájában tűnt fel egy kissé módosított üzenet, mely a jelenlegi iOS-nél még csak annyiból áll, hogy az alkalmazás nem 64 bites környezetre íródott, így az az adott készüléken nem tökéletesen és lehet lassan fog működni.

Ez az új bétában már arra módosult, hogy egy figyelmeztetést ad a nem 64 bitre írt alkalmazásra, hogy a jövőbeli iOS-ekben ezek nem fognak működni.

Ebből következően várható, hogy a következő nagy iOS verzióban, mely a júniusban bemutatásra kerülő iOS 11 lesz, már valószínűleg csak a 64 bites környezetre íródott alkalmazások fognak futni, a régebbiek már nem telepíthetőek fel.

Mi a különbség a 32 bites és a 64 bites processzor közt ?

Tippek és Trükkök Még 2013-ban került bemutatásra az iPhone 5s, melynek egyik legnagyobb újítása a Touch ID mellett a 64 bites processzor volt – de ez miért is jó nekünk? Az Apple a 64 bites rendszer nagy előnye miatt, a dupla számú processzor regiszterek száma miatt váltott ezen típusra.

Bár ezek az alkalmazások nem lesznek törölve az App Store-ból, mivel az iOS 11 előtti szoftverhasználók még telepíthetik őket, de nagy érvágás lesz sok felhasználó számára.

Saját esetemben is probléma lesz, mivel 3-4 játék van az iPhone-onom, melyekkel szoktam játszani, s azok közül kettő nem rendelkezik 64 bites verzióval, így ezek a jövőben elméletileg nem lesznek elérhetők a telefonomra.

Mindemellett viszont igazat adott az Apple-nek, hisz a 64 bites alkalmazásoké a jövő, mivel ezek hozzák ki az iPhone gördülékenységét és erejét.

Az elmaradott alkalmazások többször omlanak össze az újabb készüléken, amiért az Apple-t hibáztatják, nem pedig a fejlesztőt.

Ez a változás a 64 bites processzorral rendelkező iOS felhasználókat fogja érinteni, vagyis:

 • iPhone 5s
 • iPad Air
 • iPad Mini 2
 • iPod Touch 6-tól felfele

indulva minden későbbi generációt.

Persze a dolog még nem végleges, hiszen egy béta szoftverről beszélünk, de teljesen észszerű és logikus lépés lenne az Apple részéről, amit valószínűleg meg is fognak majd lépni.

Forrás: MacRumors

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Hitman Sniper Hitman Sniper
  SQUARE ENIX
  HUF99.00

  Doodle Jump Doodle Jump
  Lima Sky
  HUF99.00

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  HUF2,490.00

  Doodle God™ Doodle God™
  JoyBits Ltd.
  HUF99.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  Implosion - Never Lose Hope Implosion - Never Lose Hope
  Rayark International Limited
  HUF199.00

  True Skate True Skate
  True Axis
  HUF699.00

 • AppleHírek

 • TechNap