Hírek

Dátum: 2017-02-07 | írta: Tocso

1

40 országban elrajtolt a roamingosok álma – Apple SIM

Az Apple megoldásáról már érkeztek hírek, azonban sok mindent eddig nem lehetett tudni a dologról. Idáig.

A Truphone nevű angol szolgáltató tette közzé először oldalán, hogy milyen konstrukciókban lehet használni náluk az Apple SIM-et, ami sokak számára megváltást hozhat majd.

De mi is az Apple SIM ?

Az Apple SIM lényegében egy virtuális SIM kártya, mely a készülékben található SIM ellenére egy másik másik szolgáltató hálózatára képes beengedni.

Ha külföldre utazol, az Apple SIM-hez különböző szolgáltatóktól mobilinternet-csomagot vásárolhatsz közvetlenül az iPadről. Így akkor is lesz interneted, ha nincs a közeledben Wi‑Fi-hotspot. Az Apple SIM egyes országokban előre van telepítve az iPad Wi‑Fi + Cellular modelljeibe. A 9,7 hüvelykes iPad Pro beépítetten tartalmazza, illetve a legtöbb Apple Store-ban is kapható. Így, ha úti célodat elérve is szeretnél e-mailt nézni, útvonalterveket készíteni, vagy üzenni az otthoniaknak, az ott töltött időre is tudsz mobilhálózati díjcsomagot vásárolni – akár egy napig, egy hétig vagy egy hónapig maradsz.

Tegyük fel, hogy a nyáron Telekomosként lemennék a horvát tengerpartra két hétre. Ahhoz, hogy kint is tudjak netezni, eddig a szolgáltató valamely roaming csomagját kellett választanom, bonyolultabb esetben beszerezni egy helyi SIM kártyát, hogy olcsóbban megússzam, hisz az adatroaming pofátlanul drága.

Jelenleg még csak a cellular iPadek számára elérhető az Apple SIM, de itt pár egyszerű lépésben kiválaszthatjuk az országban elérhető szolgáltatók közül, hogy melyik hálózatba szeretnénk belépni.

Ezután már csak egy gyors egyenlegfeltöltésre van szükség, amit bankkártyával végezhetünk el, és már válogathatunk a kívánt konstrukciókból.

Saját példából kiindulva, jelenleg Németországban tartózkodom 1,5 hétig és szeretnék minden nap böngészni. Ehhez Telekomosként elő kell fizetnem az 1 hétig érvényes 1GB-os csomagra, továbbá egy 3 napos 200MB-osra, mely összesen kb. 8 ezer forint, ami 1,5 hétre 1,2GB-ért elég erős.

Az Apple megoldásával cellular iPad Air készülékemmel  immáron élhetek az Apple SIM-mel, ami által 30 napra kérhetek 500MB-ot, 8 euróért… ami kb. 2500ft, ami már sokkal barátibban hangzik. Hisz nem HD videókat szeretnék nézegetni, csak böngészni ahova ez az adatmennyiség bőven elegendő 1,5 hétre.

További információ az érintett országokról és szolgáltatókról elérhető az Apple oldaláról.

Apple SIM

Az Apple SIM adatforgalmi csomagjaival a világ több mint 100 országában maradhatsz mindig netközelben az iPaden, így a lehetőségeid is kibővülnek.

Címkék:One Response to 40 országban elrajtolt a roamingosok álma – Apple SIM

 1. David says:

  Nem rossz, de sajnos a helyi sim vásárlása még mindig egyszerűbb és olcsóbb :/
  Ausztriában 1€-s sim kártya+ 16€ -s egyenleg feltöltés után 6 Giga net+1000 perc/sms-t lehet használni a leggagyibb Lidli-s szolgáltatónál(Yesss)…. vagy a Drei szolgáltatónál 3-5 €-s sim + 25€ feltöltés és full korlátlan adatforgalom használat ( viszont itt cserébe nincs belföldi telefonálás) bár manapság szinte mindenki interneten telefonál… Face Time ,Messenger,Viber, WhatsUp, stb stb

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
 • Hivatalos szervizpartnerünk

 • Speck Presidio Sport

 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • AppleHírek

 • TechNap