Hírek

Dátum: 2017-03-07 | írta: Tocso

0

Eredetileg hülyeségnek gondolta Jobs a Genius Bar ötletét

Ron Johnson egy podcastben beszélt arról, hogy a Genius Bar ötlete igazi titánok harcává vált cégen belül.

Ron, a kiskereskedelmi terület egykori vezetője beszélt arról egy interjúban, hogy milyen reakciót fogadták ötletét a Genius Barról még anno. A koncepció bemutatása után nemigen lelkendeztek az ötletért, Jobs pedig egyenesen úgy gondolta, hogy tiszta hülyeség.

Jobs azzal érvelt az elgondolás ellen, hogy a mai gyerekek már a kütyük világába nőnek fel, nincs szükség ilyesmikre. Azonban Ron azzal védekezett, hogy egy generáció viszont nem ért ezekhez a dolgokhoz és a termékeik ugyanúgy nekik is szólnak majd.

Ron végül készített egy tíz oldalas bemutatót, miért is kellene az ötlete az Apple Store-okba, melyet végül Jobs engedélyezett.

Kialakítottak egy kis területet a Store-okon belül, majd le is védették a mai napra már ikonikussá váló “Genius Bar” nevet.

apple

Jony Ive-t bevonva Jobsszal elkészítették a támogatói rendszer, a folytatásról pedig kár is említést tenni, hisz tudjuk, a Genius Bar egy a sok dolog körül, ami miatt megszerették az emberek az Apple-t.

A végére pedig egy videó arról, ahogy maga Steve Jobs 2001-ben körbevezeti egy riportert az Apple Store-ban, ahol látható, hogy milyen lelkesedéssel mesél a Genius Barról.

 

Aki, pedig nem hallott volna az Apple Genius Barjáról még soha:

Leegyszerűsítve ez egy olyan asztal, ahova a vásárlók bármikor odamehetnek, bármilyen bajuk is van Apple termékükkel, a tanácsadók igyekeznek megoldani azt, vagy valami hasznos tanáccsal ellátni az ügyfelet. Ennek minőségére pedig nem úgy kell gondolni, mint a hazai támogatói vonalakra, mivel nagyon kemény és szigorú útmutatásokat kell betartani minden ezen területen dolgozónak.

Forrás: iDownloadBlog

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  2 490 Ft

  Farming Simulator 20 Farming Simulator 20
  GIANTS Software GmbH
  2 290 Ft

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  199 Ft

  Hitman Sniper Hitman Sniper
  SQUARE ENIX
  99 Ft

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  2 490 Ft

  Terraria Terraria
  505 Games (US), Inc.
  1 790 Ft

  Monopoly Monopoly
  Marmalade Game Studio
  1 490 Ft

 • AppleHírek

 • TechNap