Bulvár

Dátum: 2017-03-07 | írta: Tocso

0

OLED kijelzőt minden iPhone-ba, na de mikor?

Most egy elég nyilvánvaló hír került az Apple portálok címlapjára, melyben csak a mikor a valódi kérdés.

Az ellátó láncok információ szerint ugyanis azt Apple azt tervezi, hogy 2019-ben minden bemutatott iPhone-ba OLED technikájú kijelző kerül.

Ez már önmagában is kérdésekre adna okot, hisz ennyire előre fixen nem tervez a cég, csak iránymutatás van, ami sok egyéb tényezőtől függ.

Az egyik ilyen befolyásoló tényező az idén bemutatásra kerülű OLED-kijelzős iPhone lesz. Ha ezzel rendben megy minden, akkor vághat bele az Apple a teljes termékvonal újabb kijelzőre való váltásába, ami egy elég nyilvánvaló célja a cégnek.

A fő ok, hogy csak fokozatosan tudják bevezetni az OLED-kijelzőt az iPhone-okban, mivel jelenleg erre nincs elég gyártókapacitása az Apple beszállítóinak, a bővítések pedig időbe telnek.

Az előrejelzések szerint idén csak 60 millió darab kijelző kerül legyártásra, ami a szükséges mennyiség 40%-a. Ezt fejlesztik fel 2018-2019 között 80-100%-ra, tehát a teljes termékvonalhoz szükséges gyártókapacitást két év alatt tudják csak elérni a beszállítók.

Reméljük azért a fejlesztések gyorsabban haladnak, hisz bár az Apple tényleg gyönyörű LCD kijelzőket gyárt, az OLED-es készülékeknek tényleg sokkal szebb a képük, s ezt a kijelző típust a konkurenciánál pár éve már sikeresen alkalmazzák.

Forrás: Macrumors

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap