Hírek

Dátum: 2017-03-23 | írta: Tocso

0

A török hackerek miatt iCloud-jelszócsere ajánlott :(((

Jobb félni mint megijedni alapon javasolt az Apple ID-hez tartozó jelszó cseréje.

Nemrég robbant a bomba, miszerint 600 millió iCloud accountot szereztek meg török hackerek, mellyel zsarolják az Apple-t.

Az elsődleges hírek szerint egy hacker csapat üzenetett küldött az Apple-nek, melyben azt állítják, hogy 627 millió iCloud fiók felhasználói azonosítóját szerezték meg, s ha nem fizetnek, annak súlyos következményei lehetnek.

A zsarolók 150 ezer dollárnyi bitcoint vagy 75 ezer dollárt követelnek, különben a megszerzett accountokat arra használják, hogy az összes hozzájuk csatolt eszköz tartalmát töröljék…

Az Apple is reagált a hírekre, s elmondásuk szerint nem történt biztonsági incidens a szerverparkjaikban, ha szivárogtak is ki felhasználói adatok, az valamely harmadik fél által történt.

Ez azt jelenti, hogy az adatokat nem az Apple szerveréről szerezték, hanem egy adathalász program által jutottak hozzájuk.

A szivárogtatás ezért nem is biztos, lehet csak egy blöff, hogy pénzt szerezzenek az Apple-től. Ennek ellenére az Apple azt tanácsolja, hogy válasszunk erős jelszót, illetve használjuk a kettős hitelesítés funkciót adataink védelme érdekében.

Ezt tudjuk tanácsolni mi is mindenkinek, illetve hogy változtasd meg az iCloudhoz tartozó jelszavad, mivel csak egy pár perces művelet, ellenben sok bosszúságtól óvhat meg.

A jelszó cseréjét az Apple oldalán tudjátok a legegyszerűbben megejteni, a biztonság menüpont alatt: katt

Forrás: Macrumors

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap