Bulvár

Dátum: 2017-03-30 | írta: Tocso

2

Nem túl szép iPhone 8-ról szólnak a pletykák

Az iPhone 8-ról már eleve viszonylag sok mindent tudunk különböző források által, azonban a legutóbbiaknak nem igazán tudunk örülni.

A iDropNews hozta le az alábbi hírt Foxconnos forrásra hivatkozva, miszerint a Touch ID helye nem biztos, hogy a kijelzőben lesz.

Azt tudjuk, hogy az idei csúcsmodellnél az Apple célja, hogy olyan keret nélküli OLED kijelzős iPhone-t mutasson be, melynek szinte egész előlapja egy kijelző. Ez alapján egy igazán szép iPhone képzelhető el, melyről megannyi koncepció is készült már.

Koncepció-bejegyzések · Magyar iPhone Közösség

Rengeteg iPhone 8 ötletelés látott már napvilágot, ide kattintva megnézheted a legjobbakat.

Ennek hátránya viszont az lenne, hogy a Touch ID nem férne el a hátlapon, de a hírek szerint az Apple erre is talált megoldást, méghozzá egy olyan eljárást, mely lehetővé teszi az ujjlenyomat-olvasó kijelzőbe építését.

Mindenki ezt a megoldást várja, azonban egy Foxconn-forrás olyan iPhone 8 prototípust látott, melynek nem elől, hanem hátul van a Touch ID-ja. Ez felveti a kérdést, hogy vajon mi történik, ha az Apple-nek nem sikerült kifejleszteni a kijelzőbe épített Touch ID-t ?

A legvalószínűbb megoldás, amit a forrás is látott, hogy megannyi Android telefonos megoldáshoz hasonlóan a hátlapra kerül a Touch ID. Ergonómiai szempontból nincs vele baj, hisz megszokás után gyorsan rááll az emberi kéz, hogy hol keresse az olvasót, azonban a Touch ID átrakása felvett pár dizájn irányú kérdést.

Az iDropNews meg is alkotta a látottak alapján az újfajta iPhone 8-at, ami így néz ki:

iphone-edition-2

Az asztalon való feloldásra a már sokat említett arc vagy írisz felismerő jelent majd megoldást, ami tényleg elég menő funkciója lenne az új iPhone-nak.

Az új iPhone nevével kapcsolatban is érkeztek információk – a 10 éves évfordulóra szánt eszköz neve “iPhone Edition” lesz, ami sokak szerint elég valószerűtlennek tűnik, hisz elég nehéz lenne ez alapján hivatkozni rá a későbbiekben.

A végleges válaszra még viszonylag sokat kell várni, hisz csak szeptemberben kerülnek bemutatásra az új-generációs iPhone-ok, s reméljük addigra ki is derül, hogy csak egy nem megvalósításra kerülő prototípust látott a szivárogtató személy.

Forrás: 9to5mac

Címkék:2 Responses to Nem túl szép iPhone 8-ról szólnak a pletykák

  1. Hát, ez így elég béna szegény. Mintha csak az új samut látnám elölről… De persze lassan minden készülék egy kijelzőből fog állni, így nem lesz sok eltérés, szóval ez nem kritikus. Viszont a hátsó ujjlenyomat olvasó messze nem olyan kényelmes, mint ami a készülék elejére van helyezve. Nekem legalábbis. Hovatovább, az alma logó alá berakva nem kicsit tré is. Ne így legyen, de félek, hogy az olyannyira várt készülék nem lesz akkora nagy durranás…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap