Blog apple

Dátum: 2017-05-04 | írta: Tocso

0

Mikor jöhet az Apple Siri-vezérlésű Amazon Echo riválisa?

Nem kétséges, hogy a következő években az egyik legdinamikusabban növekvő terület az okos-otthon lesz, de az Apple itt is piacvezetővé válhat?

Az okos-otthon fogalma mindenki számára nyilvánvaló, hisz “okosodó” világunkban minden nem-elektronikai tárgyunkba valamilyen elektronikát igyekszünk szerelni, hogy megkönnyítse mindennapjainkat.

Otthonunk is ilyen, sőt talán itt a legfontosabb, hogy komfortosan érezzük magunkat. Lakásunk “okosítása” tehát jogos vágy, melyre egyre több lehetőségünk van. A nagyobb cégek mind támogatják az okos-otthon fejlődését, de az Apple megoldása a legkiforrottabb.
A HomeKit által szinte az egész lakás automatizálható pl. világítás, fütés, zárak, ablakok, locsolórendszer, így könnyítve meg mindennapjainkat. Mindezt egy központi alkalmazásból vezérelhetünk, tehát az átláthatóság garantált.

Azonban a konkurencia is erőteljesen növekszik, melynek egyik legjobb példája az Amazon Echo-ja. Egy kis doboz, mely külsőre nem sokat ígér, azonban tudása impozáns. Egy bluetooth hangszóró és egy virtuális asszisztens fúziójából született meg az Echo, ami szinte kötelező darabja egy okos-otthonnak.
A bluetooth technológia révén lakásunk bármely szegletéből kapcsolhatunk zenét a beépített hangszóróknak köszönhetően, ha épp arra van kedvünk. Azonban az eszköz jósága nem ebben rejlik, hisz láttunk már ilyet. Az Echo-ba építette személyi asszisztensét az Amazon, mely sok mindenre alkalmazható így. Jegyzeteket készíthetünk, melyeket később bármikor előhívhatunk, megkérdezhetjük az időjárást, ébresztőt kapcsolhatunk általa. Kérdéseinkre is igyekszik pontos választ adni, így reggeli kávékészítés közben megkérdezhetjük mennyi lett a tegnap esti Barca-Real mérkőzés eredménye.

Egyszóval elég menő eszköz az Echo, s ezt az Apple is nagyon jól tudja. Ezért kétség sem férhet hozzá, hogy az Apple előrukkoljon saját megoldásával, amivel remélhetőleg versenybe tud szállni az Amazon megoldásával.
Nem lesz nehéz dolga, mivel bár az Amazon kiváló munkát végzett az Echo-val, az Apple-nek nagyobb tudásbázisa van, illetve hasonló területen a tapasztalata is nagyobb. Egy gyönyörűen dizájnolt bluetooth hangszóró elkészítése nem okozhat nehézséget az Apple számára, Siri integrálása pedig szinte gyerekjáték a cég mérnökeinek.

A Siri a kulcs?

A bemutatására így valószínűleg nem is kell sokat várni, sőt annyira nem, hogy a várakozások szerint a június elején megrendezésre kerülő WWDC alatt a cég bemutatja saját okos-eszközét.
Az Apple megoldása, ha tartalom terén nem is éri utol a rivális gyártókat, a legnagyobb előnye miatt gyorsan piacvezető lehet. Ez pedig nem más, mint Siri. Siri több nyelvet is megért, mivel az Apple Diktálás funkciója már sok országban elérhető, köztük Magyarországon is. A választ pedig a már régóta jelenlévő Felolvasás funkcióval közölheti velünk.

Reméljük tehát, hogy egy hónap múlva az Apple tényleg bejelenti saját otthoni asszisztensét, amivel lakásunk még inkább kényelmes és okos lesz.

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Pou Pou
  Paul Salameh
  HUF699.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  Stardew Valley Stardew Valley
  Chucklefish Limited
  HUF1,790.00

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  HUF2,490.00

  Bridge Constructor Bridge Constructor
  Headup GmbH
  HUF199.00

  Pocket Build Pocket Build
  MoonBear LTD
  HUF349.00

  Hitman Sniper Hitman Sniper
  SQUARE ENIX
  HUF99.00

 • AppleHírek

 • TechNap